ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΣΤΟ ΣΟΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΜΕ ΦΟΡΜΑ

ΠΗΓΗ : " pentapostagma.gr      "

20140206-VAR_6085-1200-600x433
 
Βρυξέλλες,Δ. Πορφύρης /Π. Σταφυλά
  O Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, έφθασε χθες στο Σότσι.Στις 05/02/14 θα πραγματοποιήσει λειτουργία στον εκεί ναό του Σωτήρος. Θα παραβρεθούν οι   αποστολές Ρωσίας,Ουκρανίας,Λευκορωσίας,Μολδαβίας.Την ίδια ημέρα θα επιθεωρήσει τις αθλητικές εγκαταστάσεις και θα συναντήσει εθελοντές από θρησκευτικές ολυμπιακές οργανώσεις. Την Τρίτη συνοδευόμενος από τον επίτιμο αντιπρόεδρο της ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής VA Vasin, ο Πατριάρχης  επισκέφθηκε κάποιες ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο βουνό. Ειδικότερα επισκέφθηκε την αφετηρία και τον τερματισμό πίστας καταβάσεων και παρακολούθησε την προπόνηση αθλητών που προετοιμάζονται πυρετωδώς.Ακολούθως περιηγήθηκε στο σύμπλεγμα  ”ρώσικοι λόφοι ” και το στάδιο του σκι.
157817.p
 Σε μια από αυτές τις ξεναγήσεις του παραχώρησε συνέντευξη σε δημοσιογράφο του  RIA “Novosti” όπου δήλωσε:
«Πιστεύω ότι το σπορ είναι απόλυτα χρήσιμο για τον άνθρωπο.Η άσκηση και κυρίως η ψυχολογική εκπαίδευση που την συνοδεύει ασκεί πολύ θετική επιρροή στη διαμόρφωση του χαρακτήρα. Τα προσόντα που εμπεδώνει είναι το εκτόπισμα, η γενναιότητα και η ικανότητα  λελογισμένου ρίσκου ”
” Και όταν πρόκειται για ομαδικά αθλήματα είναι πολύ σημαντικό για το συλλογικό πνεύμα, την αληθινή αλληλεγγύη. ”
Η ωφέλεια της άσκησης έιναι δεδομένη ανεξάρτητα από το επάγγελμα που ασκεί ο καθένας, πρόσθεσε ο Πατριάρχης.
” Χαρίζει εκπληκτικές ικανότητες στον άνθρωπο που του είναι απραίτητες στη ζωή είτε είναι γιατρός, είτε μηχανικός,επιχειρηματίας, πολιτικός ή ιερέας” πρόσθεσε.
157818.p
Απαντώντας σε ερωτήσεις του τηλεοπτικού καναλιού  Russia – 24  δήλωσε ικανοποιημένος από την ποιότητα των αθλητικών εγκαταστάσεων και τις υποδομές.
Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές που θα λάβουν μέρος στους χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2014.
Η τελετή έναρξης της Χειμερινής Ολυμπιάδας θα πραγματοποιηθεί στο Σότσι στις 7 Φεβρουαρίου.(Πηγές:  pravmir,pravoslavie.ru,patriarchia.ru)
157815.p
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου