ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Διαβάστε για τον στρατηγό Καρατάσο,τον πολεμιστή του 1821.


Ο Στρατηγός Καρατάσιος… απαντά στον “Ελεύθερο Τύπο” (!!!)

Δρ Ιωάννης Παρίσης
Υποστράτηγος ε.α., Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης
 
Προ τριημέρου (στις 20/3/14) δημοσίευσα άρθρο με τίτλο Η συμβολή των Μακεδόνων στον υπέρ της Ανεξαρτησίας Αγώνα – Οι “Πανελλήνιοι” στυλοβάτες του Αγώνα, στο οποίο προσπάθησα, μέσα στα περιορισμένα περιθώρια ενός άρθρου, να δώσω την αλήθεια για την δράση και την προσφορά των Μακεδόνων αγωνιστών ανά την Ελλάδα, στη διάρκεια του Αγώνα για την εθνική ανεξαρτησία.
Karatasios
Αναφέρθηκα ιδιαίτερα στη δράση των Μακεδόνων στην νότια Ελλάδα, μετά την κατάπνιξη της επανάστασης στην Μακεδονία. Στην πρώτη παράγραφο του άρθρου μου έγραφα: “Η εθνική δράση των Μακεδόνων κατά το διάστημα της Ελληνικής Επανάστασης, δεν παρουσιάσθηκε επαρκώς από τους ιστοριογράφους…”.
Αρκετοί, γνωστοί και άγνωστοι, είχαν την καλοσύνη να μου γράψουν με θετικά λόγια, κάποιοι σημειώνοντας ότι επρόκειτο για κάτι εν πολλοίς άγνωστο.



Σήμερα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος… με “δικαίωσε” απολύτως. Στον μικρό ιστορικό τόμο με τίτλο “Μάχες και Στρατηγοί της Επανάστασης“, που διένειμε στους αναγνώστες της, η δράση των Μακεδόνων αγωνιστών αγνοείται παντελώς. Σαν να μην υπήρξαν! Δεν υπάρχει καμία αναφορά ούτε κατά την εξιστόρηση μαχών και γεγονότων ούτε στα πρόσωπα, ούτε σε κάποιες βιογραφικές αναφορές, που υπό τον τίτλο “Η τύχη των πρωταγωνιστών” παρατίθενται στις τελευταίες 8 σελίδες.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΕΛΙΔΑ




ΠΗΓΗ : E-MAIL  MOYTZOYΡΗ ΑΠΟ http://parisis.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου