ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Αποκλείει ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους ο Τ. Βίζερ

ΠΙΘΑΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ Ή ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ

31/03/2014
Αποκλείει το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, ο πρόεδρος του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, αν και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ελάφρυνσής του με μείωση επιτοκίων ή επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής, ο κ. Βίζερ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η ιδανική μου ευχή για το 2014 είναι ένα πρόγραμμα ανάπτυξης και απασχόλησης που θα συντάξει μόνη της η ελληνική κυβέρνηση και θα περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές, μέσα στο μείγμα της, αλλά και αλλαγές στη χρηματοδότηση και στη δημόσια διοίκηση».
Όπως σημειώνει «το πρόγραμμα αυτό θα έχει έναν υψηλό δείκτη εσωτερικής ιδιοποίησης - θα το αποδέχονται η κυβέρνηση και οι Αρχές ως δικό τους και όχι ως εξωτερικό καταναγκασμό».
Από την πλευρά του, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί σημείωσε πως η Ελλάδα «έχει καταβάλει σημαντικές προσπάθειες, αλλά υπάρχει ακόμη δρόμος να διανυθεί».
«Η Ευρώπη βρίσκεται στο πλευρό των Ελλήνων σε αυτήν την δοκιμασία» υπογράμμισε μιλώντας στην Καθημερινή της Κυριακής ο γάλλος υπουργός.
Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε ότι ο στόχος να καλυφθούν χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας, εφόσον δεν δύναται η ίδια με προνομιακό επιτόκιο, παραμένει ο ίδιος αν και όπως λέει δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.
«Βλέπω την επιστροφή μιας θετικής δυναμικής και τις μελλοντικές προοπτικές , οι οποίες θα υποστηρίξουν τις επενδύσεις και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», ανέφερε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών ο οποίος τόνισε πως το 2014 θα πρέπει να σηματοδοτήσει την επιστροφή στην ανάπτυξη ενώ σημειώνει και την βελτίωση των δημόσιων οικονομικών.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου