ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Βραζιλία: Γυναίκες με προκλητικά ρούχα «αξίζουν» να βιαστούν

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΦΑΒΕΛΕΣ

31/03/2014
Ανησυχητικά είναι τα αποτελέσματα έρευνας που δείχνουν ότι οι περισσότεροι Βραζιλιάνοι θεωρούν πως μια γυναίκα που φοράει προκλητικά ρούχα «αξίζει» να βιαστεί. 

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Κυβερνητικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας (IPEA), το 65,1% των 3.810 προσώπων αμφοτέρων των φύλων που ερωτήθηκαν, σύμφωνησαν με την εξής πρόταση: «οι γυναίκες οι οποίες φορούν ρούχα που αφήνουν να φανεί το σώμα τους, αξίζουν το βιασμό».

Ακόμη, το 58,5% των ερωτηθέντων θεωρούν πως, «αν οι γυναίκες συμπεριφέρονταν καλύτερα, θα υπήρχαν λιγότεροι βιασμοί».

Τα αποτελέσματα προκάλεσαν την οργή της προέδρου Ντίλμα Ρουσέφ στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Η Ρούσεφ έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter ότι η μελέτη αποδεικνύει πως «η βραζιλιάνικη κοινωνία έχει πολύ δρόμο να κάνει» και κάλεσε «την κυβέρνηση και την κοινωνία να εργασθούν μαζί εναντίον της βίας κατά των γυναικών».

Την ίδια η αστυνομία του Ρίο ντε Ζανέιρο και ο στρατός της Βραζιλίας εισήλθαν στο απέραντο συγκρότημα από φαβέλες του Μαρέ για να προχωρήσουν στον έλεγχο και την «ειρήνευσή» του, πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Εστία του λαθρεμπορίου ναρκωτικών και μία από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του Ρίο, το Συγκρότημα του Μαρέ βρίσκεται σ' ένα στρατηγικό σημείο της πόλης απ' όπου θα περνούν τα πλήθη των οπαδών στη διάρκεια του Μουντιάλ.


ΠΗΓΗ : "    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου