ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Χ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: «ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΑ» Η ΕΠΙΣΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

ΑΛ. ΤΟΥΡΚΟΛΙΑΣ: ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΠΛΗΡΩΣ

31/03/2014
«Μεθοδικά και σταθερά» προετοιμάζει η κυβέρνηση την επιστροφή της χώρας στις αγορές, όπως υπογράμμισε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην Ολομέλεια για το πολυνομοσχέδιο.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε σίγουρος πως η Ελλάδα θα υπερβεί τους δημοσιονομικούς στόχους το 2014 κατά 525 εκατ. ευρώ, όσο και το ύψος του κοινωνικού μερίσματος.
Ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε στις χρονοβόρες και επίπονες διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης που είχαν ως επακόλουθο οι εταίροι να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους.
«Διεκδικήσαμε βαθμούς ελευθερίας. Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον ικανοποιητικό», τόνισε και πρόσθεσε πως «επιβεβαιώθηκε η υπέρβαση των δημοσιονομικών στόχων και η επίτευξη του πλεονάσματος. Διαψεύστηκαν οι καταστροφικές προφητείες, ιδιαίτερα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δημόσιο έλλειμμα και για προϋπολογισμό στον αέρα. Αναγνωρίστηκε από τους εταίρους μας ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό για το 2014. Η κυβέρνηση προετοιμάζεται πλέον μεθοδικά και σταθερά, για την έξοδο της χώρας στις διεθνείς αγορές».
Την ίδια ώρα, επιτέθηκε σε «όσους στο παρελθόν υποστήριζαν σενάρια καταστροφολογίας», ιδιαίτερα, όπως είπε, στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως «τους διέψευσαν τα θετικά αποτελέσματα τα οποία πλέον αναγνωρίζονται διεθνώς για τη χώρα».
Α. Τουρκολιάς: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει ανακάμψει
Ξεπερνόντας τις «τεράστιες προκλήσεις», το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει ανακάμψει, όπως υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής.
Η ΕΤΕ «είναι έτοιμη να στηρίξει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας χρηματοδοτώντας το νέο παραγωγικό και εξωστρεφές μοντέλο που εδραιώνεται στη χώρα», τόνισε και πρόσθεσε πως «το τραπεζικό σύστημα αντιμετώπισε τεράστιες προκλήσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι χρειάστηκε να αντιμετωπιστούν σοβαρότατα προβλήματα από την εξαετή βαθιά ύφεση».
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ σημείωσε πως «το σύστημα έχει ανακάμψει», υποστηρίζοντας πως αυτό αποδεικνύεται από την ανάκαμψη στις καταθέσεις, τη μείωση του ρυθμού δημιουργίας νέων επισφαλειών, ενώ «η επιστροφή της οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης θα ενισχύσει την περαιτέρω ενδυνάμωση του πιστωτικού συστήματος».
Ο κ.Τουρκολιάς ανέφερε ότι η τράπεζα ήδη προχωρά σε νέες χρηματοδοτήσεις με τον γενικό κανόνα "60-40", δηλαδή την υποχρεωτική συμμετοχή του επιχειρηματικού φορέα κατά 40%. Επισημαίνει ότι οι ελληνικές τράπεζες μετά την ανακεφαλαιοποίηση είναι απολύτως ασφαλείς. «Η μεγάλη δύναμη της Εθνικής είναι η ικανότητα της να δημιουργεί εσωτερικό κεφάλαιο μέσω της κερδοφορίας του ομίλου».

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου