ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Σχεδόν 250 εκατ. για τους άπορους στην Ελλάδα

ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΕ

24/04/2014
Με το ποσό των 249,3 εκατ. ευρώ θα ενισχυθούν οι άποροι της Ελλάδας για την περίοδο 2014-2020 από το Ταμείο Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέσω της ευρωπαϊκής επιχορήγησης τα κράτη- μέλη μπορούν να επιλέξουν είτε να διανείμουν τρόφιμα ή να παρέχουν άλλη υλική βοήθεια σε απόρους είτε να συνδράμουν με άλλα μέσα, όπως δραστηριότητες για την κοινωνική ενσωμάτωση.

Το νέο πρόγραμμα κοινωνικής βοήθειας, που υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει προϋπολογισμό 3,4 δισ. ευρώ και θεωρείται ως η πρώτη διευρυμένη ευρωπαϊκή πρωτοβουλία βοήθειας σε ανθρώπους που βιώνουν την φτώχεια, ακραίες στερήσεις, όπως είναι πείνα, η έλλειψη στέγης και η παιδική φτώχεια.
Το Ταμείο στηρίζει επίσης δωρεές τροφίμων και κυρίως τη συλλογή, μεταφορά και διανομή τροφίμων από ιδιώτες, όπως σούπερ μάρκετ, μειώνοντας έτσι τη σπατάλη.
Το ποσό της συγχρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση ανέρχεται στο 85% των επιλέξιμων δαπανών, ενώ το υπόλοιπο 15% θα καταβάλλεται από τα κράτη-μέλη. Ωστόσο, για χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση, όπως είναι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία το ποσοστό συγχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα φτάνει και το 95%.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου