ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

«Στο τραπέζι» τα θέματα της διαπραγμάτευσης

Με την τρόικα

30/09/2014
Στις διαπραγματεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας είναι σήμερα στραμένο το βλέμμα, καθώς όπως ανέφερε χθες κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, σήμερα αναμένεται να «ανοίξουν όλα τα θέματα».

Στο μεταξύ, στο προσκήνιο βρίσκεται και η ρύθμιση της κυβέρνησης για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια. Πρόκειται για μία ρύθμιση με διετή διάρκεια και η οποία, εκτός από επιμήκυνση στη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου αλλά και περίοδο χάριτος, θα προβλέπει και διαγραφή προσαυξήσεων και προστίμων (τουλάχιστον για το σκέλος των οφειλών που έχουν οι επιχειρήσεις σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία).
Η διαπραγμάτευση με την τρόικα για το ζήτημα των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων αναμένεται να ξεκινήσει αύριο, Τετάρτη το πρωί στην προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Χθες, πραγματοποιήθηκαν οι διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, με τους συναδέλφους του στην κυβέρνηση - Νίκο Δένδια, Χαράλαμπο Αθανασίου, Κυριάκο Μητσοτάκη, Γιάννη Μανιάτη και Μάκη Βορίδη - με αντικείμενο τις μνημονιακές εκκρεμότητες, στο πλαίσιο της 5ης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα συναντηθούν την Τετάρτη με τους υπουργούς Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια (11.30) και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη (15.00). Το απόγευμα της Πέμπτης, θα υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, και την Παρασκευή με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου