ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Επίθεση με μαχαίρι κατά του Αμερικανού πρεσβευτή στη Νότια Κορέα

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΣΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ06/03/2015
Για «επίθεση στη συμμαχία Νότιας Κορέας-ΗΠΑ» έκανε λόγο η πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκεούν-χίε, καταδικάζοντας την επίθεση με μαχαίρι που δέχτηκε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Ν. Κορέα, Μαρκ Λίπερτ.

Η επίθεση σημειώθηκε κατά τη  διάρκεια ενός φόρουμ που πραγματοποιείτο στη Σεούλ με θέμα την επανένωση της Βόρειας και της Νότιας Κορέας.
Όπως δήλωσε αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ο 42χρονος Λίπερτ τραυματίστηκε στο πρόσωπο χωρίς όμως να κινδυνεύσει η ζωή του και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία και αναγνωρίστηκε ως ο 55χρονος Κιμ Κι-Τζονγκ.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο Κιμ έχει ιστορικό βίας, καθώς το 2010 προσπάθησε να επιτεθεί στον πρεσβευτή της Ιαπωνίας στη Σεούλ και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης με αναστολή.
Ο Κιμ ήταν ντυμένος με παραδοσιακή κορεάτικη ενδυμασία και λίγο πριν επιτεθεί στον Λιπερτ φώναξε υπέρ της επανένωσης της Νότιας και η Βόρειας Κορέας. Φώναξε επίσης ότι είναι αντίθετος στις «ασκήσεις πολέμου», αναφερόμενος στα ετήσια κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ ΗΠΑ και Νότιας Κορέας που ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα.
«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την πράξη βίας», δήλωσε η εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Χαρφ. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τηλεφώνησε στον Λίπερτ προκειμένου να του ευχηθεί ταχεία ανάρρωση.
Αρκετές ώρες μετά το περιστατικό, ο πρέσβης ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter πως η κατάστασή του πηγαίνει καλά και ο ίδιος είναι «σε πολύ καλή διάθεση», δηλώνοντας συγκινημένος από την υποστηρίξη. «Θα επιστρέψω το συντομότερο δυνατό για να προωθήσω τη συμμαχία ΗΠΑ και Ν.Κορέας» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου