ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Λαχταριστό Νηστίσιμο εκμεκ

Posted: Μαρτίου 2, 2015 at 8:11 μμ, Last Updated: 
laxtaristo-nhstisimo-ekmek
Ποιος είπε ότι τα νηστίσιμα δεν είναι και νόστιμα; Μάλλον όσοι δεν έχουν δοκιμάσει!
Σας προκαλούμε να δοκιμάσετε το παρακάτω  νηστίσιμο εκμεκ  και να μας πείτε την άποψή σας.
Υλικά
Για 6-8 άτομα
Για τη βάση
½ κιλό καταΐφι
250 γραμμάρια μαργαρίνη

Για το σιρόπι
3 ποτήρια του νερού νερό
3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
Για την κρέμα
1 κουτί κάστερ πάουεντερ
5 ½ φλιτζάνια του τσαγιού νερό
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Για τη σαντιγί
1 κουτί φυτική κρέμα σαντιγί
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
Για το πασπάλισμα
150 γραμμάρια τριμμένο καρύδι
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολκάκι ρίχνουμε το βούτυρο και το λιώνουμε. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε καλά το μεγάλο ταψί του φούρνου. Κατόπιν ξαίνουμε το καταΐφι πολύ καλά, το βάζουμε στο ταψί και το ραντίζουμε με το υπόλοιπο βούτυρο.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς  στο πρόγραμμα με αέρα για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Στο μεταξύ βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε μία κατσαρόλα, βράζουμε για 8-10 λεπτά και αφήνουμε να χλιαραίνει.
Περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι το χλιαρό καταΐφι, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε 2 ώρες να ιδρώσει.
Στη συνέχεια βάζουμε, μία κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το κάστερ πάουντερ, τη ζάχαρη ,το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια, μέχρι να πήξει.
Στρώνουμε την κρέμα χλιαρή πάνω στο καταϊφι και αφήνουμε 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς. Κατόπιν ετοιμάζουμε τη σαντιγί χτυπώντας στο μίξερ τη φυτική κρέμα με τη ζάχαρη.
Μόλις πήξει η σαντιγί, είναι έτοιμη. Την απλώνουμε πάνω στην κρέμα, πασπαλίζουμε με το τριμμένο καρύδι, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά σερβίρουμε.
Σερβίρετε με ζεστό τσάι με τσίπουρο και μέλι!


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/%ce%bb%ce%b1%cf%87%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%cf%8c-%ce%bd%ce%b7%cf%83%cf%84%ce%af%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%bf-%ce%b5%ce%ba%ce%bc%ce%b5%ce%ba.html#ixzz3TcfBGCHB

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου