Η περιποίηση προσώπου και δέρματος είναι ένας συνδυασμός πραγμάτων, σήμερα θα δούμε μερικές συμβουλές για επιλέγουμε πάντα τα σωστά φυσικά καλλυντικά απαλλαγμένα από τοξικά συστατικά.
Σχεδόν όλες οι γυναίκες χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση, πολλά και διαφορετικά προϊόντα για την περιποίηση προσώπου και της επιδερμίδας. Στην πλειοψηφία τους αυτά τα προϊόντα περιέχουν αρκετά χημικά συστατικά, τα οποία απορροφώνται από το δέρμα.
Παρά το γεγονός ότι, πολλές εταιρίες καλλυντικών διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για ασφαλείς χημικές ουσίες και ότι δεν είναι επικίνδυνα να χρησιμοποιούνται σε μικρές δόσεις, όμως αν λάβουμε υπόψιν μας το γεγονός ότι η μέση γυναίκα τα χρησιμοποιεί ταυτόχρονα για το μακιγιάζ, ως κρέμες προσώπου, σπρέι για το σώμα και αρώματα, τότε σίγουρα θα αρχίσετε να αναρωτιέστε για το πόσο αυξάνεται η ποσότητα από τα χημικά πρόσθετα που περιέχονται σε αυτά τα καλλυντικά.
Γεγονός είναι ότι, κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος πόσο ορισμένες χημικές ουσίες που βρίσκονται στα καλλυντικά μας επηρεάζουν με την πάροδο του χρόνου και πως αντιδρούν στο δέρμα μας αν συνδυαστούν πολλά από αυτά μαζί.
Γιαυτό αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε μερικές συμβουλές ομορφιάς και τα βήματα που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα ασφαλέστερα φυσικά καλλυντικά, που δεν περιέχουν χημικά και τοξικά συστατικά, για τη φυσική και βιολογική φροντίδα του δέρματος και την περιποίηση του προσώπου.

Απλοποιήστε τη χρήση των καλλυντικών

Μη ξεγελιέστε από την πληθώρα των προϊόντων που υπόσχονται να σας κάνουν νεώτερες, πιο λαμπερές και όμορφες, να επιλέγεται πάντα λίγα και καλά για απλή περιποίηση προσώπου και ενυδάτωση της επιδερμίδας.
Τα μόνα που χρειάζεστε είναι ένα καλό βασικό για καθαρισμό προσώπου, ενυδατική κρέμα, αντηλιακό όλα τα άλλα είναι περιττά.

Βεβαιωθείτε ότι τα «φυσικά» προϊόντα είναι όντως φυσικά

Τα σύνθετα τοξικά χημικά συστατικά που περιέχονται σε διάφορα καλλυντικά είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τη βιομηχανία της ομορφιάς.
Θα πρέπει να είστε πολλοί προσεκτικοί κατά την αγορά ενός προϊόντος ομορφιάς και να διαβάζετε τις ετικέτες και τα συστατικά τους με προσοχή, για να βεβαιωθείτε ότι όντως μια κρέμα είναι φτιαγμένη αποκλειστικά με φυσικά συστατικά.

Χωρίς προσθήκη αρωμάτων

Υπάρχουν δεκάδες τοξικές χημικές ουσίες που μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή των αρωματικών που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά. Τα τεχνητά αρώματα που περιέχουν φθαλικές ενώσεις και μπορούν να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση και άλλες δερματικές παθήσεις.
Γιαυτό είναι πολύ σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί κατά την επιλογή ενός τέτοιου προϊόντος και των αφανών κινδύνων που κρύβονται σε αυτά.
Καλό θα είναι επιλέγετε προϊόντα που δεν περιέχουν αρώματα, ειδικά αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.

Επιλέξτε φυσικά καλλυντικά με βιολογικά συστατικά

Τα βιολογικά προϊόντα περιέχουν συστατικά που έχουν καλλιεργηθεί χωρίς φυτοφάρμακα και συνθετικά λιπάσματα, είναι κατάλληλα για το δέρμα, τον οργανισμό και φυσικά για τον πλανήτη.
Ακόμα καλύτερα είναι τα φυσικά καλλυντικά που παρασκευάζονται από βότανα που καλλιεργήθηκαν με τη μέθοδο της γεωργικής βιοδυναμικής παραγωγής, δίνοντας ακόμα περισσότερη έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, των φυτών και των ζώων.

Φτιάξτε τις δικές σπιτικές κρέμες ομορφιάς

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίζεται ακριβώς τι περιέχει ένα προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας, είναι να φτιάξετε τα δικά σας προϊόντα ομορφιάς.
Εκτός του ότι θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα, τα 100% σπιτικά φυσικά καλλυντικά θα φανούν ευεργετικά για το δέρμα και μάλιστα χωρίς την παραμικρή προσθήκη χημικών ουσιών.

Παραμείνετε όμορφες εσωτερικά και εξωτερικά

Εκτός από τα καλλυντικά σημαντικό ρόλο παίζει και ο υγιεινός τρόπος ζωής, να θυμάστε η υγιεινή διατροφή και η τακτική άσκηση θα πρέπει να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητα σας, αφού είναι ζωτικής σημασίας για την φροντίδα του δέρματος.
Σε μέσες άκρες για μια πιο υγιεινή διατροφή θα πρέπει να καταναλώνεται τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνη, υγιή λιπαρά όπως  τα ωμέγα-3, υδατάνθρακες και φυσικά αρκετά φρούτα.
Επίσης θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, τα οποία είναι απαραίτητα για την αποτοξίνωση του οργανισμού.
Αυτές είναι μερικές συμβουλές που πρέπει όλες να γνωρίζουμε ώστε πάντα να επιλέγουμε τα καλύτερα φυσικά καλλυντικά, για περισσότερη περιποίηση της επιδερμίδας, της ομορφιά και της υγείας.