Η Ελλάδα είναι τώρα κάπου στην πέμπτη θέση μεταξύ των τουριστικών προορισμών των Ρώσων τουριστών , τονίζουν δημοσιεύματα από την Μόσχα.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρη Τρυφονόπουλος σημείωσε ότι η Ελλάδα έχει ήδη λάβει ορισμένα βήματα , έτσι ώστε οι Ρώσοι να περάσουν με ασφάλεια  τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στην Ελλάδα.
Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα ετοιμάζει μια δέσμη προτάσεων για την βελτίωση της ελκυστικότητας της χώρας για τους Ρώσους τουρίστες, έχοντας σχέδιο να καταστήσει την Ελλάδα ένα σημαντικό προορισμό για αυτούς ,  τόνισε ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
« Τώρα, η Ελλάδα ευρίσκεται κάπου στην πέμπτη θέση μεταξύ των δημοφιλών τουριστικών προορισμών των Ρώσων. Μετά το κραχ του αιγυπτιακού θερέτρου  Σαρμ ελ-Σέιχ, η  Ελλάδα έχει ήδη πράξει ορισμένα βήματα, προτείνοντας τουριστικά  πακέτα ,  περιήγησή σε σε χριστιανικά μνημεία επισκέψεις σε μοναστήρια , έτσι ώστε οι Ρώσοι να περάσουν με ασφάλεια τα Χριστούγεννα και το Νέο έτος  .
Αυτή η είδηση ήρθε μετά την  συνεδρίαση της κοινής ρωσο-ελληνικής  επιτροπής το Σότσι, και δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού  Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα,  σε Ρώσους δημοσιογράφους, με τις οποίες σημειώνεται  ότι ο τουρισμός παρέχει το 20% του εθνικού εισοδήματος στην Ελλάδα.
Την Ελλάδα φέτος επισκέφτηκε αριθμός ρεκόρ επισκεπτών. Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, περίπου 26 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέφτηκαν την πατρίδα μας . Τα έσοδα από τον τουρισμό ανήλθαν σε περίπου 14,5 δις ευρώ.
Το μόνο πρόβλημα για την αθρόα είσοδο Ρώσων πολιτών είναι η ΕΕ και το ζήτημα της βίζας.  Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών δια μέσου του Γενικού Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ Γιώργου Τσίπρα, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει να συμμορφώνεται  με τις οδηγίες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των δακτυλικών αποτυπωμάτων κατά την έκδοση θεωρήσεων. Αλλά μετά από επιμονή της Αθήνας , υποχρέωση αυτή  αναβλήθηκε για την περίοδο από  Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  pentapostagma.gr, στην  Ελλάδα εισέρχονται καθημερινά χιλιάδες λαθρομετανάστες χωρίς δυνατότητα ταυτοποίησης, ενώ για να έρθουν π.χ. Ρώσοι τουρίστες απαιτούνται ένα σωρό διαδικασίες . Ο ευρωπαϊκός παραλογισμός σε όλο του το μεγαλείο.