ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟ για την ΟΡΑΣΗ ΣΑΣ.
Όταν τα φώτα είναι σβηστά τη νύχτα, δεν πρέπει κανείς να βλέπει το κινητό του τηλέφωνο!
Παρακαλώ μοιραστείτε αυτή την πληροφορία με την οικογένεια, τους φίλους ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ..... πραγματικά τρομακτικό !!!
      
Η συνήθεια να χρησιμοποιεί κάποιος κινητό  πριν τον ύπνο ή στο σκοτάδι, μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα.

Πρόσφατα, ένας αυξανόμενος αριθμός ασθενών  ηλικίας 30-40 ετών, αναζητούσαν ιατρική βοήθεια λόγω χρήσης κινητών στο σκοτάδι.

Ο καθηγητής Λι Λι, διευθυντής του νοσοκομείου της Οφθαλμολογίας, δήλωσε: η απευθείας παρατήρηση για 30 λεπτά θα προκαλέσει μηαναστρέψιμη οπτική εκφύλιση της ωχράς κηλίδας που οδηγεί σε ταχεία επιδείνωση της όρασης.

Η επισυμβαίνουσα  ωχροπάθεια (καρκίνος του ματιού) σημαίνει αναμονή για απώλεια της όρασης, διότι η σύγχρονη ιατρική δεν μπορεί να θεραπεύσει, πόσο μάλλον να θεραπευτεί από μόνο του.

Το φωτεινό τηλέφωνο στο σκοτάδι με κοντινή προβολή υψηλής ενέργειας κατευθύνεται στα μάτια, θα βλάψει την ωχρά κηλίδα του ματιού.
Ο καθηγητής Λι Λι είπε ότι το σύμπτωμα της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας ως επί το πλείστον βιώνεται από τους ηλικιωμένους, αλλά τον τελευταίο καιρό ασθενείς γίνονται όλο και νεότεροι. Οι ασθενείς που είναι 30-40 ετών αυξήθηκαν κατά 3%, οι περισσότεροι είναι συχνοί χρήστες των τηλεφώνων
Ωστόσο, βλέποντας το τηλέφωνο  στο σκοτάδι όχι μόνο προκαλεί εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. Προκαλεί αρχικά ξηρά μάτια, καταρράκτη και τελικά απώλεια της όρασης.

Πρόωρες βλάβες του οφθαλμού πρέπει να αντιμετωπίζονται με λέιζερ ή ένεση στεροειδών.
Στο 254 Νοσοκομείο ο ειδικός οφθαλμολόγος καθηγητής Λι Λι πρότεινε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι να απαλλαγούμε από την κακή συνήθεια να χρησιμοποιούν κινητά στο σκοτάδι. Επειδή η συνήθης χρήση των κινητών στο σκοτάδι πριν του ύπνου μπορεί να προκαλέσει μια βλάβη καθ' όλην την διάρκεια της ζωής.

Φίλοι: Για να προφυλάξουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας, να θυμάστε να μην σβήνετε τα φώτα όταν βλέπετε καποιο με το τηλέφωνο. Ενημερώστε τους χρήστες κινητών επειγόντως ότι βλέποντας το κινητό στο σκοτάδι μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε απώλεια της όρασης!
Το να μοιράζεσαι αυτή την πληροφορία σημαίνει ότι νοιάζεσαι..Η φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗΣ
smountzouris@gmail.com  " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου