ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Συγκινητική δωρεά Γερμανού συνταξιούχου στο Μουσείο Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων.

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr " 



Συγκινητική δωρεά Γερμανού συνταξιούχου στο Μουσείο Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων.
’ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΑΣ’’
Τύψεις?  Παλιός στρατιώτης του Γ΄ ΡΑΙΧ ?
    Σε μια ιδιαίτερα συμβολική αλλά και συγκινητική κίνηση προχώρησε ένας Γερμανός συνταξιούχος από τη Βαυαρία που αποφάσισε να δωρίσει στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος 1000 ευρώ.
    Το θέμα ανέδειξε στην γερμανική Zeit Online, ο Έλληνας δημοσιογράφος Ζαχαρίας Ζαχαράκης. Δύο εβδομάδες μετά από ένα άρθρο που έγραψε για τη διαφορά ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, στο οποίο αναφέρεται στις γερμανικές αποζημιώσεις αλλά και στο ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, δέχτηκε ένα ανώνυμο γράμμα στην εφημερίδα του με το οποίο ο συνταξιούχος του ζητούσε να δώσει τα δύο χαρτονομίσματα των 500 ευρώ που του έστειλε, στο Μουσείο Καλαβρύτων. «Σας ζητώ να δώσετε το χρηματικό ποσό στους κατοίκους της πόλης των Καλαβρύτων. Με εκτίμηση,ένας συνταξιούχος από τη Βαυαρία» ήταν τα λιγοστά λόγια του ηλικιωμένου.
     «Στην αρχή είδα τα χρήματα. Όταν διάβασα και το γράμμα μου πήρε μερικά λεπτά να καταλάβω τι ακριβώς θέλει να κάνω ο κύριος. Η έκπληξη ήταν το κυρίαρχό μου συναίσθημα» αναφέρει στο Press724 ο Ζαχαρίας Ζαχαράκης. «Στη συνέχεια αφού το συζήτησα με τον διευθυντή μου, αποφασίσαμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε τον συνταξιούχο σε αυτή τη δωρεά» λέει ο ίδιος.
    Πρόκειται για μία δωρεά που έχει ιδιαίτερη αξία για τη «συμφιλίωση» των Ελλήνων με τους Γερμανούς.  Σύμφωνα με τον κ. Ζαχαράκη τα γράμματα που λαμβάνει η Zeit αλλά και τα σχόλια των αναγνωστών που αφορούν τις γερμανικές αποζημιώσεις είναι πολλά. Άλλα είναι θετικά και άλλα αρνητικά, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που έχουν το αίσθημα ευθύνης, όπως ο συνταξιούχος από τη Βαυαρία.
    Από την πλευρά του ο Δήμαρχος ΚαλαβρύτωνΓιώργος Λαζουράς δήλωσε στο Press724: «Οι δωρεές των Γερμανών είναι ευπρόσδεκτες και τις αποδεχόμαστε ενώ δείχνουν πολλές φορές και μία αναγνώριση της ευθύνης για το τραγικό Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων». Παράλληλα όμως τόνισε ότι «σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμψηφιστεί με τις αποζημιώσεις».
    Ο κ. Λαζουράς ανέφερε ότι παρόμοιες δωρεές γίνονται συχνά από πολίτες. Ωστόσο, όπως είπε, δωρεές από Γερμανούς πολίτες έχουν γίνει μόνο μία με δύο φορές στο παρελθόν. Ενώ δεν είναι λίγοι οι Γερμανοί που επισκέπτονται συχνά την πόλη των Καλαβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου