ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Σε αυτά τα δύο ελληνικά εστιατόρια πρέπει να φας μια φορά στη ζωή σου

Σε μία λίστα με 31 εστιατόρια από όλο τον κόσμο η Ελλάδα έχει διπλή παρουσία και μάλιστα με "ψαγμένες" ταβέρνες που δεν βρίσκεις εύκολα σε άλλες λίστες
Εάν χρωστάει κάπου την επιτυχία του το Buzzfeed  είναι ότι ακολούθησε την πετυχημένη συνταγή των περιοδικών που σου έδιναν κωδικοποιημένη την πληροφορία μέσα από λίστες. Σε μια από τις πλέον πρόσφατες του, έβαλε επαγγελματίες που δουλεύουν στο εξωτερικό ή είναι "επαγγελματίες" ταξιδιώτες να του δημιουργήσουν την λίστα με τα 31 σημεία σε όλο τον κόσμο που πρέπει να φας πριν πεθάνεις.
Σημεία που μπορεί να είναι από εστιατόρια με αστέρια Michelin έως και καντίνες και street food. Για την Αθήνα την εμπειρία τους μετέφεραν δύο Βρετανοί δημοσιογράφοι, η Jess Brammar υπεύθυνη για το "Newsnight" του BBC και ο Jon Ηenley από τον Guardian.
Η Jess Brammar προτείνει το "'Αμα λάχει" στην οδό Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια δίπλα στον λόφο Στρέφη. Σύμφωνα με την Jess το φαγητό εδώ είναι φανταστικό, μοντέρνα ελληνική κουζίνα με αρκετούς μεζέδες και σαλάτες. Σε αντίθεση - πάντα σύμφωνα με τη δημοσιογράφο - η εξυπηρέτηση είναι "για κλάματα" καθώς κάθε φορά που το έχει επισκεφθεί ξεχνούν να τους φέρουν κάποιο πιάτο από την παραγγελία "αλλά αλήθεια ποιος νοιάζεται όταν είσαι σε μία αθηναϊκή αυλή και γελάς με τους φίλους σου πίνοντας κρασί τα μεσάνυχτα".
Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι το καφενείο μεζεδοπωλείο "Άμα Λάχει στης Νεφέλης" λειτουργεί στον χώρο όπου μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του '80 στεγάζονταν το Δημοτικό Σχολείο Εξαρχείων. Την μεταμόρφωση του ανέλαβαν πριν από δύο χρόνια ο εξαρχιώτης Αλέξανδρος Παπαδόπουλος και ο Γιάννης Σεβαστόπουλος επιχειρηματίες από τον χώρο της εστίασης.
Το δεύτερο σημείο, η επιλογή του Jon Henley είναι οι "Σεϋχέλλες" στην πλατεία Αυδή στο Μεταξουργείο (Κεραμικού 49). Πρόκειται επίσης για μία σχετικά νέα άφιξη στην πόλη καθώς άνοιξε τις πόρτες της πριν από δύο χρόνια και κάτι μήνες. Σύμφωνα με τον Jon "είναι ένα εστιατόριο που δεν με έχει απογοητεύσει ποτέ" τονίζοντας την μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά αλλά και ελληνικά τυριά που δύσκολα βρίσκει κανείς σε άλλο εστιατόριο. Στα θετικά σύμφωνα με το συντάκτη ότι κανένα πιάτο δεν ξεπερνάει τα 7 ευρώ.

ΠΗΓΗ : "     " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου