ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Καλλας στη Χώρα των Αγνών - ΑΡΜΕΝΙΑ – ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑ

ΠΗΓΗ : "    Versus Travel Newsletter

newsletter
@versus-travel.gr      " 



ΤΕΤΑΡΤΗ 05/03/2014
              


Θα παραστεί η πρόξενος της Αρμενίας & θα προσφερθούν κρασί-γεύσεις & χορευτικό με την ευγενική χορηγία του προξενείου της Αρμενίας   
         
Σας υπενθυμίζουμε ότι ο μηχανογραφικός έλεγχος των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις αλλά και η καταγραφή της παρουσίας των μελών της λέσχης μας, θα εκτελείται στο ισόγειο του κτιρίου. 
Για τα μέλη μας που δεν δικαιούνται κάρτα, ο έλεγχος θα γίνεται με βάση την λίστα συμμετοχής. Για τα υπόλοιπα μέλη μας, ο έλεγχος θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω της κάρτας μέλους έτσι ώστε να διασφαλίζουμε καλύτερα την διαδικασία προσέλευσης.
Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στο 210.41.01.601 εσ. 123, είτε στην πρώτη εκδήλωση είτε στην δεύτερη είτε και στις δύο. Μεσολαβεί διάλειμμα μεταξύ των εκδηλώσεων.



18:15 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΩΤΗ

« Η ΦΥΛΗ ΤΩΝ  ΚΑΛΑΣ   »
Στις απόκρημνες χαράδρες των βουνών της κεντρικής Ασίας  στα σύνορα του Πακιστάν με το Αφγανισταν , ζουν φυλές με μεσογειακά χαρακτηριστικά που μνημονεύουν τον Σικαντέρ Αζάμ ( Αλέξανδρο τον Μέγα) , Η θρησκεία τους είναι πολυθεϊστική . Πατέρας των θεών και των ανθρώπων είναι ο Di Zau ( Δίας – Ζευς)  μια θεότητα που κατοικεί στη Δύση και σημαίνει αυτός που δίνει ζωή . Η γλώσσα τους δεν έχει γραφή  και « χάιρε ή Χαϊρέτα ή  γιάμασις» είναι ο χαιρετισμός τους . Η ενδυμασία των γυναικών εχει πολλά κοινά στοιχεία  με την αρχαία ελληνική  και οι άνδρες φορούν το «Sakatsi»  και τα καπέλα τους θυμίζουν την αρχαία Μακεδονική καυσία . .
Αποκαλούν το τόπο τους «Η χώρα των αγνών » και  δεν εξισλαμίστηκαν ποτέ. Αυτή η περιοχή του κόσμου καθίσταται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα  όχι μόνο για το ιστορικό παρελθόν της  αλλά και για το παρόν της . 
Παρουσιάζει ο δάσκαλος που  είναι αφιερωμένος  στην διατήρηση της παράδοσης τους Αθανάσιος Λερουνης


19:30 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΟΡΙΣΜΩΝ

Μέρος Πρώτο : ΑΡΜΕΝΙΑ
Στη χώρα του Οραρτου(= Αραρατ)  με την πρεσβεία της Αρμενίας 
Στην βιβλική αυτή περιοχή , συναντά κανείς ορθόδοξες εκκλησίες και μοναστήρια με σπάνιες αγιγραφίες , ιωνικές κολώνες και δωρική λιτότητα ,αρχοντικά και Καραβάν Σεράι ,φαράγγια φρουρίου και φυσικές ομορφιές .

Μέρος Δεύτερο : Γουατεμάλα και οι εορτασμοί του Καθολικού Πάσχα .  
Οι απόγονοι των Μάγια και οι Μεστίζος απόγονοι των Ισπανών στη Γουατεμάλα, έχουν αναπτύξει ένα πολύ ιδιαίτερο θρησκευτικό  αίσθημα , που συνδυάζει παγανισμό και  χριστιανισμό και εκφράζεται με μοναδικό τρόπο τις Ημέρες του Πάσχα στην πανέμορφη Αντίγκουα και στο Σαντιαγκο Ατιτλάν   . Semana Santa και οι δρόμοι  της Αντίγκουα στρώνονται με χαλιά από λουλούδια .   και το ομοίωμα του Maximón παίρνει την πιο αρχαία και αυτόχθονα μορφή της  και να μετακινηθεί σε μια πομπή την Μεγάλη Τετάρτη στο νέο του σπίτι – που γίνεται  ο ναός του – μέχρι την ημέρα του Αγίου Μαχιμον στις  28 Οκτωβριου
      

ΒΡΑΔΥΑ με μουσική – χορούς κρασία  και γεύσεις από την Αρμενία .
Με την φιλική ΧΟΡΗΓΙΑ Της πρεσβείας Αρμενίας 

Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική. Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας, καλώντας στο τηλέφωνο 210.41.01.601 εσ. 123

Σε περίπτωση που δηλώσατε συμμετοχή και για οποιαδήποτε αιτία δεν μπορείτε τελικά να παρευρεθείτε, παρακαλούμε όπως ακυρώσετε τη συμμετοχή σας καλώντας στο τηλέφωνο 210.41.01.601 εσ. 123

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου