ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΦΙΛΟΘΕΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

ΠΗΓΗ : "    pentapostagma.gr    " 

Last updated on 

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 20142 (1)Tο ειδικό Γυμνάσιο Αργολίδος, πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα. Οι μαθητές με τον Διευθυντή του σχολείου Ιωάννη Βογιατζή, πέντε καθηγητές και τρεις συνοδούς γονείς, έφτασαν στην Αθήνα με την οικονομική αρωγή της ενορίας Υπαπαντής Κυρίου Λευκακίων Αργολίδος, αλλά και του γραφείου Νεότητας της Μητροπόλεως Αργολίδος, χρήματα με τα οποία εξασφαλίσθηκε η ναύλωση οχημάτων από το Κτέλ Αργολίδος.

Τα παιδιά αφού έφτασαν στην πρωτεύουσα, επισκέφθηκαν το χώρο του Ολυμπιακού σταδίου στην Καλογρέζα.
Εν συνεχεία, προσήλθαν στον Ναό της Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, όπου τους υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου με τους εθελοντές συνεργάτες της ενοριακής δράσης. Μετά από σύντομη δέηση που έγινε στο Ναό και την προσκύνηση των ιερών λειψάνων, τα παιδιά και οι συνοδοί τους κατευθύνθηκαν στην αίθουσα «Πρωτοπρεσβύτερος Σπυρίδων Μανταδάκης» όπου οι εθελόντριες του κέντρου ενοριακής αγάπης με την επίβλεψη του προέδρου του Φιλοπτώχου είχαν ετοιμάσει και τους παρέθεσαν γεύμα.
Εν συνεχεία στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου παρακολούθησαν παράσταση που οργάνωσε ειδικευμένος διασκεδαστής. Τα παιδιά, συμμετείχαν με ενθουσιασμό στα δρώμενα ενώ αντηλλάγησαν και αναμνηστικά δώρα.
Ήταν η δεύτερη χρονιά όπου η εκκλησιαστική μας κοινότητα φιλοξένησε τα παιδιά του ειδικού σχολείου Αργολίδος. Εφέτος η φιλοξενία αυτή. συνέπεσε με  την μνήμη της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, ημέρα που εορτάζουν τα ενοριακά Φιλόπτωχα ταμία και δικαίως χαρακτηρίστηκε, φιλόθεος φιλοξενία.
1 (1) (1)3 (1)45678910

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου