ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Τύμπανα πολέμου ηχούν στην Ουκρανία- Σε κατάσταση μάχης οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma.gr   " 

Last updated on 
πόλεμος-ουκρανίαΤα… δόντια της φαίνεται ότι δείχνει η Ρωσία στην Ουκρανία με τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη να βρίσκονται σε… ετοιμότητα, ενώ στην Κριμαία εστιάζονται πλέον όλες οι εξελίξεις αφού ένοπλοι κατέλαβαν την τοπική βουλή.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε ότι έχει θέσει σε κατάσταση μάχης τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν «πολεμικό κλίμα». Μάλιστα, η Ρωσία συμφώνησε να εγγυηθεί την προσωπική ασφάλεια του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax επίσημη ρωσική πηγή.
Τα ρωσικά στρατεύματα του Δυτικού και Κεντρικού Τομέα έχουν ξεκινήσει τις εκτεταμένες μετακινήσεις τους, που προβλέπουν τα σχέδια των ασκήσεων, στις οποίες συμμετέχουν έως και 150.000 Ρώσοι στρατιωτικοί, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου ‘Αμυνας. Για τις ανάγκες των έκτακτων γυμνασίων έχουν εκδοθεί φύλλα πορείας και σχετικές οδηγίες, που αφορούν στη μερική ή ολική χρήση σιδηροδρομικών σταθμών και αεροδρομίων, εθνικών οδών και εκτάσεων σε αρκετή απόσταση από τα μόνιμα στρατόπεδα και με προορισμό τις προβλεπόμενες θέσεις μάχης.
Σημαντικές δυνάμεις τεθωρακισμένων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, έχουν ήδη φορτωθεί σε σιδηροδρομικούς συρμούς και μεταφέρονται προς τον προορισμό τους. Στο πλαίσιο του ελέγχου της πολεμικής ετοιμότητας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κάποιες μονάδες έχουν διαταχθεί να πραγματοποιήσουν πορείες με δικά τους μέσα σε απόσταση μεγαλύτερη των χιλίων χιλιομέτρων, ενώ άλλες, όπως οι αλεξιπτωτιστές του Πσκοφ, έχουν επιβιβαστεί σε αεροπορικά μέσα και αναμένουν διαταγές για περαιτέρω μεταφορά τους σε άγνωστο προορισμό. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι τελικές διαταγές δίνονται από αξιωματικούς του Γενικού Επιτελείου της χώρας και δεν είναι γνωστές εξαρχής.
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ προειδοποίησε τον ρωσικό στόλο για οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση λέγοντας ότι οποιαδήποτε κίνηση στρατιωτικών δυνάμεων έξω από τη βάση του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας θα εκληφθεί από το Κίεβο ως επιθετική ενέργεια.
Οι «προβοκάτορες»
Ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας ανακοίνωσε επίσης ότι έδωσε διαταγή στις δυνάμεις ασφαλείας να λάβουν… όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των πολιτών. Οι τοπικές αρχές ετοιμάζονται να λάβουν μέτρα πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, διευκρινίζοντας ότι θα αρχίσει διαπραγματεύσεις με την ένοπλη ομάδα που έχει καταλάβει τα δύο κτίρια της Κριμαίας.
Ο προσωρινός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι το σύνολο των δυνάμεων της αστυνομίας έχει τεθεί σε συναγερμό, ανάμεσά τους και οι ειδικές δυνάμεις. «Οι προβοκάτορες είναι επί των έργω. Πρέπει να διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας» ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών στο Facebook. Πάντως, η κατάληψη εκτιμάται ότι έγινε από «δυνάμεις αυτοάμυνας του ρωσόφωνου πληθυσμού», σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις των ρωσικών κρατικών πρακτορείων ειδήσεων.
Διαρκείς αεροπορικές περιπολίες των Ρώσων
Την ίδια ώρα, διεξάγονται διαρκείς αεροπορικές περιπολίες από μαχητικά αεροσκάφη στις περιοχές των συνόρων. Από τη στιγμή που έλαβαν διαταγή να βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, οι αεροπορικές δυνάμεις της δυτικής στρατιωτικής ζώνης αναχώρησαν για τις… αεροπορικές βάσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αμυνας.
Παράλληλα, η Ρωσία θα υπερασπισθεί τα δικαιώματα των συμπατριωτών της με σθεναρό και ανυποχώρητο τρόπο, προειδοποιεί το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, κάνοντας λόγο για ευρείας κλίμακας παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουκρανία, καθώς κλιμακώνεται η ένταση στην Κριμαία, την μοναδική περιοχή της Ουκρανίας με κατά πλειοψηφία ρωσικό πληθυσμό.
Το υπoυργείο Εξωτερικών της Ρωσίας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται στη διεθνή σκηνή τα δικαιώματα των συμπατριωτών της, θα αντιδρά σθεναρά και ανυποχώρητα όταν αυτά θα παραβιάζονται, αναφέρεται στο μικρομπλόγκ του υπουργείου στο Twitter.
Το «δεξί χέρι» της Τιμοσένκο ορίστηκε νέος πρωθυπουργός της Ουκρανίας
Το σκηνικό μάλιστα αλλάζει και σε πολιτικό επίπεδο καθώς χτες ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας μεταβατικής κυβέρνησης της Ουκρανίας.
Η παρουσίαση των ονομάτων έγινε εν μέσω πανηγυρικού κλίματος και επευφημιών στη Μεϊντάν, την πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, που έγινε σύμβολο των διαδηλώσεων των τελευταίων μηνών.
Μεταβατικός πρωθυπουργός ορίσθηκε το δεξί χέρι της Γιούλια Τιμοσένκο, Αρσένι Γιατσένιουκ.
Υπουργός Οικονομικών ανακοινώθηκε ο Αλεξάντερ Σλαπάκ, που κατείχε και στο παρελθόν τη θέση αυτή, ενώ ο διπλωμάτης Αντρέι Ντέστσιακ ορίζεται υπουργός Εξωτερικών.
Από τους πρωταγωνιστές της εξέγερσης, ο Αντρέι Μπαρούμπι, επικεφαλής των ομάδων αυτοάμυνας των διαδηλωτών, ορίστηκε επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας.
Σε μια άκρως συμβολική κίνηση, ο διαδηλωτής που κατήγγειλε βασανιστήρια, ακόμα και σταύρωση από τους αντιπάλους του, ο Ντιμίτρι Μπουλάτοφ, ανακοινώθηκε πως θα αναλάβει το υπουργείο Νεότητας και Αθλητισμού.
newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου