ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη, 7 Αυγούστου 2014

Ισχυρό στρατιωτικό «άξονα» αναπτύσσουν Ρωσία και Ινδία – Δύο υποβρύχια Amur-1650 αγοράζει το Νέο Δελχί

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma  "

Posted: Αυγούστου 6, 2014 at 8:00 πμ, Last Updated: 
ισχυρό-στρατιωτικό-άξονα-αναπτύσσουν-ρωσία-και-ινδία
ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕ ΡΟΥΒΛΙ ΑΝΤΙ ΔΟΛΑΡΙΟΥ
Ρωσία και Ινδία ενισχύουν περαιτέρω και τη στρατιωτική-αμυντική συνεργασία τους, μετά και την υπογραφή συμφωνίας για τη χρήση του ρωσικού ρουβλίου στις εμπορικές τους συναλλαγές αντικαθιστώντας το αμερικανικό δολάριο. Το Νέο Δελχί είναι έτοιμο να αγοράσει από τη Μόσχα δύο υποβρύχια κλάσης «Amur-1650».

Όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας, κατά την πρόσφατη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Rosoboronexport στο Νέο Δελχί εξετάστηκε το ενδεχόμενο απόκτησης από το Ινδικό Ναυτικό δύο ρωσικών υποβρυχίων κλάσης «Amur-1650».
Η συμφωνία θεωρείται πώς θα «κλείσει», καθώς έχει καθυστερήσει σημαντικά ο διαγωνισμός που προκήρυξε το Ινδικό Ναυτικό για τη ναυπήγηση 6 υποβρυχίων κόστους περίπου 12 δισ. δολαρίων. Το πρώτο υποβρύχιο δεν αναμένεται πριν το 2018 και η Ινδία θέλει να καλύψει τα… νότα της και στον τομέα αυτό.
Μάλιστα, το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας έχει εκφράσει τις ανησυχίες του για την αποδυνάμωση της άμυνας της χώρας και ζήτησε από την κυβέρνηση να στραφεί στη Ρωσία για να καλύψει το κενό όσον αφορά στο Στόλο και πιο συγκεκριμένα στα υποβρύχια.
Τα συνολικά 11 που διαθέτει, 4 γερμανικά τύπου 209/1500 και 7 ρωσικά παλιάς τεχνολογίας δεν την καλύπτουν. Η απόκτηση των δύο «Amur-1650» εκτιμάται πώς θα καλύψει τις πρόσκαιρες ανάγκες του Ναυτικού της Ινδίας.
Το υποβρύχιο «Amur-1650» είναι συμβατικό και διαθέτει πλεονεκτήματα έναντι των γνωστών διεθνώς αντιστοίχων του όπως με την ικανότητα του να εκτοξεύει μαζικά όλες τις τορπίλες του εναντίον θαλάσσιων και χερσαίων στόχων,  διαθέτει χαμηλότερο επίπεδο θορύβου καθώς και προηγμένο σύστημα υδροακουστικής ανίχνευσης (σόναρ).
Έχει μήκος 66,8 μέτρα, μπορεί να καταδυθεί έως και 300 μέτρα, να κινείται με ταχύτητα 19 κόμβων, διαθέτει αυτονομία 45 ημερών και σύγχρονα οπλικά συστήματα.
Η συνεργασία αυτή, σε αμυντικό επίπεδο, αν τελικώς ευοδωθεί θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις Ρωσίας και Ινδίας, οι οποίες υπέγραψαν συμφωνία για τη χρήση του ρωσικού νομίσματος στις εμπορικές συναλλαγές τους, αντικαθιστώντας το αμερικανικό δολάριο.
Σε παρόμοια συμφωνία πρόκειται σύντομα να προχωρήσει η Ρωσία και με την Κίνα κάνοντας πράξη τη συνεργασία τους απέναντι στη Δύση που απειλεί και προχωρεί συνεχώς σε κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία.
Η τακτική της Δύσης οδηγεί ολοένα και περισσότερο στην εμβάθυνση των σχέσεων και της συνεργασίας των χωρών των BRICS.
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου