ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

«Ναι» στο πολυνομοσχέδιο- Αντιδράσεις από βουλευτές συμπολίτευσης

Πυρά από τον Αλέξη Τσίπρα

07/08/2014
Εν μέσω έντασης υπερψηφίστηκε χθες κατά πλειοψηφία επί των άρθρων και του συνόλου του το πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Οικονομικών στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Κατά τη συζήτηση υπήρξαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για μια σειρά άρθρων για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε και έγινε ονομαστική ψηφοφορία.
Το ζήτημα το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις και μεταξύ των βουλευτών της συμπολίτευσης ήταν και η κατάργηση των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων προκηρύξεων του Δημοσίου και των ΟΤΑ στον Τύπο.
Έτσι, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης ανακοίνωσε προ της ψηφοφορίας την επαναφορά στο υφιστάμενο καθεστώς για τη δημοσίευση προκηρύξεων.
Ο Αλέξης Τσίπρας
«Η κυβέρνηση φτάνει στο τέλος του βίου της» εκτίμησε ο  επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.
Ο κ. Τσίπρας άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό με αφορμή μεταξύ άλλων τη  νομοθετική λειτουργία και τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, τις διατάξεις για τα ΜΜΕ, τους χειρισμούς με τα ταμεία των ενστόλων, αλλά και τον ΕΝΦΙΑ.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει καταπατήσει κάθε κοινοβουλευτική δεοντολογία, με το πρόωρο κλείσιμο της Βουλής και την ψήφιση κρίσιμων διατάξεων και νομοσχεδίων στα θερινά τμήμα, ότι διαπράττει «μεθόδευση που δείχνει όχι μόνο το φόβο απέναντι στο λαό, αλλά και μπροστά σε κάθε δημοκρατική διαδικασία, σε κάθε ίχνος ουσιαστικού διαλόγου».
«Ζούμε πρωτόγνωρες αντικοινοβουλευτικές στιγμές τα τέσσερα τελευταία χρόνια»είπε και πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια διαρκής παραβίαση της δημοκρατικής νομιμότητας, διαρκής παράκαμψη του Κοινοβουλίου και αυταρχισμός, που δεν είναι εξαιρέσεις, αλλά ο κανόνας της Μνημονιακής διακυβέρνησης, η οποία σε 4 χρόνια έχει κάνει όσες επιστρατεύσεις δεν είχαν γίνει από το 1974 έως το 2012».

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου