ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Διακοπή συσσιτίου Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: 
syssitio-galatsi-620x320
Περί συσσιτίου…………….συνέχεια
Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο αυξάνεται ο θόρυβος γύρω από το πρόβλημα που ανέκυψε μετά την απόφαση αναστολής της παρασκευής και διανομής του συσσιτίου που παρείχε ο Ιερός ενοριακός Ναός Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

Διαμαρτυρίες, καταγγελίες και αναρτήσεις στον ηλεκτρονικό τύπο και όχι μόνο για το θέμα αυτό από γνωστούς και άγνωστους, φαινομενικά μεν ενδιαφερόμενοι δήθεν δια την μη ανέγερση νέου λειτουργικού κτηρίου για το συσσίτιο, ουσιαστικά όμως δημιουργούν προσκόμματα και προβλήματα σε άλλες πνευματικές λειτουργίες και υπηρεσίες της Μητροπόλεως μας.
Στην προσπάθεια τους να εμποδίσουν την κατασκευή νέου κτηρίου, αντιπροτείνουν να χρησιμοποιηθεί το κτήριο που στεγάζεται και λειτουργεί ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος. Ευρισκόμενοι πολύ μακράν από την πραγματικότητα αναφέρουν ότι το κτήριο του Ραδιοφωνικού Σταθμού είναι « αχρησιμοποίητο και κενό».
Τους πληροφορούμε όμως ειλικρινώς ότι το κτήριο αυτό όχι κενό και αχρησιμοποίητο είναι, αλλά σφύζει από δραστηριότητα και προσφορά και συγκεκριμένα:
  1.   Στο κτήριο αυτό λειτουργεί ο Ραδιοφωνικός Σταθμός ανελλιπώς και αδιαλείπτως από το 1992, δηλαδή επί 24 συναπτά έτη. Χρησιμοποιεί τρεις (3) Ραδιοθαλάμους (studioς) Αίθουσα βιβλιοθήκης, Αίθουσα Αρχείου ηλεκτρονικού υλικού, Γραφείο διευθύνσεως και παραμονής πενήντα (50) και πλέον συνεργατών και παραγωγών του προγράμματος οι οποίοι για την λειτουργία του Ρ/Σ προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους στο πνευματικό έργο της εκκλησίας μας, ώστε καθημερινά ο Ρ/Σ να μεταδίδει καθαρό και ατόφιο ορθόδοξο λόγο όπως και Βοηθητικούς χώρους υγιεινής και καθαριότητας κ.τ.λ.
  2.    Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας.
  3.   Γραφείο Συλλόγου Φίλων του Ρ/Σ.
  4.   Γραφείο Νεότητας.
Οι χώροι αυτοί μετά δυσκολίας επαρκούν δια τις ανάγκες των αναφερθεισών υπηρεσιών.
Πως λοιπόν το κτήριο αυτό είναι αχρησιμοποίητο;  Και αν μεταστεγαστούν αυτές οι υπηρεσίες ποιό κατάλληλο και επαρκές κτήριο θα ενοικιασθεί; Ποιός θα πληρώνει το μίσθωμα; Αφού ο Ρ/Σ δεν είναι εμπορικός και κερδοσκοπικός.
Πόσο θα κοστίσει η μετασκευή και διαρρύθμιση του κτηρίου αυτού ώστε να είναι κατάλληλο δια τις ανάγκες του συσσιτίου;;;;;;;;
Άρα όλες αυτές οι κραυγές είναι ουτοπικές και πολύ πιο δαπανηρές.
Εκτός αν ο ανομολόγητος σκοπός των διαμαρτυρομένων είναι η φίμωση του λόγου της εκκλησίας και της ορθοδόξου πίστεως μας μέσω της καταργήσεως του Ραδιοφωνικού Σταθμού.
Ας είμαστε λοιπόν περισσότερο προσεκτικοί, σοβαροί και ειλικρινείς.

                                                                     Μετά της προσηκούσης τιμής
                                                                                    Γεώργιος Καζάς
                                                                                   Π. Γυμνασιάρχης
                                                           Δ/ντής του Ρ/Σ  της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου