ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Jeff Steinberg: Η Ρωσία θα γίνει το κέντρο μιας νέας παγκόσμιας τάξης

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: Σεπτεμβρίου 24, 2014 at 11:04 μμ, Last Updated: 
kokkini-arkouda
«Μόσχα, Νέο Δελχί και Πεκίνο πρόκειται να δημιουργήσουν  μια νέα παγκόσμια τάξη, να είστε βέβαιοι», δηλώνει  σκωπτικά ο γνωστός γεωστρατηγικός  αναλυτής Jeff Steinberg.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εμφάνιση διεθνών προβλημάτων μεταξύ των  χωρών,  παγκοσμίως θα πρέπει να επιλύεται  ειρηνικά, χωρίς συγκρούσεις και βασανιστικές «διαμεσολαβήσεις». Οι Ηνωμένες Πολιτείες το βλέπουν αυτό ως μια άμεση απειλή, και γα αυτόν τον λόγο θα προσπαθήσουν με όλε ς τους τις δυνάμεις,  να «δαιμονοποιήσουν»  την Ρωσία, «για αυτό είμαι απόλυτα είμαι βέβαιος» δηλώνει ο  αναλυτής.
Αν πραγματικά ρίξουμε  μια ματιά στο τι συνέβη τις τελευταίες εβδομάδες, και στην πραγματικότητα, τον τελευταίο μήνα στην Ουκρανία , αυτό ήταν  η ουσιώδης προσπάθεια της Ρωσίας,  που παίρνοντας πραγματικά θετικές πρωτοβουλίες, προσπάθησε    να καταλήξει  σε μια  συνολική διευθέτηση της ουκρανικής κρίσης.
Για τον λόγο αυτό, υπήρξαν μια   σειρά από συναντήσεις στο Μινσκ με την   ομάδα επαφής ( αποτελούμενη από παράγοντες της  Ουκρανίας, Ρωσίας, των ρώσων ανταρτών, εκπροσώπων  του ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη και  Ευρωπαίων), κάτι που είχε  οδηγήσει για λίγο  σε σημαντική πρόοδο. Μπορεί να παρατηρήσουμε όμως ότι, ο Πρόεδρος Poroshenko καταφθάνοντας στην Ουάσιγκτον  και απευθυνόμενος  στην  γενική σύνοδο του Κογκρέσου, τήρησε  χωρίς κανένα λόγο μία «σκληρή γραμμή» , έναντι του  Κρεμλίνου.
Τι πραγματικά συμβαίνει; Αυτή είναι πιθανότατα μια προσπάθεια να διακοπεί  νόμιμα, η όποια  βιώσιμη λύση «υπάρχει στο τραπέζι» για την ουκρανική  κρίση. Έτσι, η μελλοντική απειλή κυρώσεων της δύσης,  δεν θα έχει καμία μα καμία σχέση με την Ουκρανία, αλλά θα σχετίζεται  άμεσα με το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ, οι Βρετανοί και οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να δαιμονοποιήσουν « πάση δυνάμει» την Ρωσία.
Το πιο πιθανό αίτιο,  κατά κύριο λόγο είναι το  γεγονός ότι η Ρωσία αποτελεί μέρος της νέας, αναδυόμενης διεθνούς τάξης, που  επικεντρώνεται γύρω από τις χώρες του οργανισμού BRICS, ιδίως γύρω από την Ρωσία, την Κίνα και την Ινδία.!
Μόλις πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη του κινέζου προέδρου  Xi Jinping στην Ινδία. Η Ρωσία και η Ινδία θα εμβαθύνουν  τους δεσμούς τους , με  την Κίνα, έχοντας προηγουμένως  εμβαθύνει τους δεσμούς τους προς την Νότια Αμερική, όπου ο ρόλος που διαδραματίζει η Βραζιλία και η Αργεντινή είναι θεμελιώδης, και για τις υπόλοιπες χώρες.
Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης επεκτείνεται συνεχώς, για να δεχθεί την ένταξη της Ινδίας και του Πακιστάν. Αυτό το σημαντικό γεγονός θα αποτελέσει  μια πιθανή βάση,  για την επίλυση του συνόλου των συνοριακών διαφορών των χωρών αυτών .
Και όλη αυτή η τεράστια οικονομική ανάπτυξη, των χωρών του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης, διοχετεύεται γύρω από τη συνεργασία σε σημαντικά οικονομικά προγράμματα, στα οποία,  «απουσιάζει παντελώς » το ΔΝΤ, η Παγκόσμια Τράπεζα και το σύστημα του δολαρίου.!
Έτσι, πιστεύω ότι, στην πραγματικότητα, υπάρχει μια συνειδητή επιλογή της Ρωσίας ως μακρόπνοος στόχος, και έχει να κάνει με το δυτικό οικονομικό σύστημα αξιών στο σύνολο του . Νομίζω επίσης  ότι, στο βαθμό που ο συνεχιζόμενος εκφοβισμός, και οι απειλές επιβολής  κυρώσεων, παρά το γεγονός ότι η Ρωσία είναι σε αυτό το στάδιο συνεργάζεται με τον ΟΑΣΕ,  για την πλήρη ανάλυση της ουκρανικής κρίσης με δίκαιο τρόπο, καταδεικνύει ότι συμβαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό.
Και αυτό το «άλλο»  είναι η ανάδυση μιας νέας τάξης πραγμάτων μεταξύ των μεγάλων χωρών, οι οποίες δεν θα κυριαρχούνται  από την «κατάχρηση της γεωπολιτικής ισχύος». Κάτι τέτοιο θα  είναι ένα πραγματικό ενδεχόμενο για το μέλλον.
Σε αυτό το νέο σύστημα, η  ανθρωπότητα θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει  πλήρως τις δυνατότητές της, επιτρέποντας  την εφαρμογή της  αλληλεπίδρασης και του σεβασμού μεταξύ των κυρίαρχων εθνών –κρατών,  με την  Ρωσία να αποτελεί βασικό μέρος της.
Και αυτό που ακούμε από την Κίνα, και ειδικά από την  Ρωσία, το τελευταίο διάστημα,  είναι  μια συνεχή «προειδοποίηση» για την ασκούμενη  πολιτική της Ουάσιγκτον, του Λονδίνο και του παγκόσμιου αρχηγείου του ΝΑΤΟ, που  οδηγεί αναπόφευκτα σε μια τεραστίων διαστάσεων πολεμική αντιπαράθεση.
Πριν από λίγες ημέρες υπήρξε ένα άρθρο στους κινεζικούς  Global Times,  μια σημαντική κινεζική εφημερίδα και  ανεπίσημο όργανο Τύπου της κινεζικής κυβέρνησης,  με  σαφή προειδοποίηση ότι η  ασκούμενη πολιτική των ΗΠΑ και του  ΝΑΤΟ στην Ρωσία, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην διεξαγωγή του  Γ “Παγκοσμίου πολέμου.  Και αυτό δεν περιορίζεται μόνο στο ευρωπαϊκό θέατρο, αλλά θα εξαπλωθεί  σε όλη την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Έτσι  αυτό αποτελεί αντικείμενο συνεχούς ενασχόλησης από όλους   , καταλήγει ο Steinberg.
Ο άξονας Ρωσίας-Ινδίας-Κίνας , αποτελεί πραγματικό εφιάλτη για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Ειδικά με την συναλλαγή των χωρών αυτών στα εθνικά τους νομίσματα. Αυτό που τονίζει και αυτός ο αναλυτής είναι, η δημιουργία δύο μπλοκ χωρών σε παγκόσμια κλίμακα , που έχουν αλληλοσυγκρουόμενα οικονομικά συμφέροντα.
Μέσα σε αυτόν το κυκεώνα εμπλέκεται και Ελλάδα. Το πρόβλημα  στο εγγύς μέλλον, για την  μικρής έκταση  αλλά  τόσο σημαντική γεωστρατηγικά   χώρα μας , είναι ότι  από την περιοχή μας «διέρχονται τα αμερικανικά και ρωσικά μεγαλεπήβολα σχέδια». Αυτό θα είναι πιθανότατα  ευλογία και όχι κατάρα.
Με πληροφορίες από politobzor.net
Pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου