ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΤΟΥ 1821 «ΝΙΚΗΤΑΡΑ»

«Η ΠΑΤΡΙΣ ΑΓΝΩΜΟΝΟΥΣΑ»

28/03/2014
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση ιστορικής μνήμης που διοργάνωσε ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ο Δήμος Χαλανδρίου και η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου.

Η εκδήλωση με τίτλο «Η πατρίς αγνωμονούσα» ήταν αφιερωμένη στο Νικηταρά, το μεγάλο ήρωα της επανάστασης του 1821. Στη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη αίθουσα του Ιδρύματος Ζήση, προβλήθηκε ντοκυμαντέρ από την εκπομπή «Μηχανή του Χρόνου».

Ο Νικήτας Σταματελόπουλος, γνωστός ως Νικηταράς ο τουρκοφάγος, ήταν μια εξέχουσα και ηρωική μορφή του αγώνα, με ξεχωριστό ήθος και ανιδιοτέλεια που μπορεί η πατρίδα να τον αδίκησε, έχει όμως δικαιωθεί και θα ζει για πάντα στη λαϊκή συνείδηση και η φυσιογνωμία του θα καταλαμβάνει μια χρυσή και ανεξίτηλη σελίδα της νεότερης ιστορίας του ελληνικού έθνους.

Στην ομιλία της η πρόεδρος των Αρκάδων Χαλανδρίου και δημοτική σύμβουλος Βυτινάρου Άννα επισήμανε τον σημαντικό ρόλο της Αρκαδίας στην επανάσταση του 1821, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του Νικηταρά στην πατρίδα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Γιώργος Κουράσης, ενώ παραβρέθηκαν: η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, ο βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ Απόστολος Αλεξόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών, Κώστας Μανιάτης, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού Βασίλης Τσιδήμας, ο πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου και Περιφερειακός σύμβουλος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Χαλανδρίου, Μιχάλης Κόσσυβας και Μάνος Κρανίδης, ο δημοτικός σύμβουλος και αρχηγός της Δημοτικής Παράταξης ‘Χαλάνδρι –Φιλική Πόλη’ Ευστάθιος Ανδρεόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Κώστας Αγγελής, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Δημήτρης Λιανός, Γιώργος Θεοδώρου, Γρηγόρης Καλομοίρης, Κατερίνα Καζιάνη, Κώστας Δρίβας, ο πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Βασίλης Γιαννακάκος, ο ΓΓ. της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων Πάνος Αναγνωστόπουλος καθώς και άλλοι εκπρόσωποι αρκαδικών συλλόγων και φορέων.

Στην εκδήλωση συμμετείχε το ίδρυμα Ζήση με χορευτική ομάδα και παραδοσιακή χορωδία δίνοντας μία ξεχωριστή νότα συγκίνησης στη βραδιά.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου