ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Έλληνες και Ινδία - Περσία

ΠΗΓΗ : Versus Travel Newsletter


newsletter@versus-travel.gr

18:15  Πανεπιστήμιο του Ταξιδιώτη: Σαράντος Καργάκος: Έλληνες και Ινδία


Σας υπενθυμίζουμε ότι ο μηχανογραφικός έλεγχος των συμμετεχόντων στις εκδηλώσεις αλλά και η καταγραφή της παρουσίας των μελών της λέσχης μας, θα εκτελείται στο ισόγειο του κτιρίου. 
Για τα μέλη μας που δεν δικαιούνται κάρτα, ο έλεγχος θα γίνεται με βάση την λίστα συμμετοχής. Για τα υπόλοιπα μέλη μας, ο έλεγχος θα γίνεται υποχρεωτικά μέσω της κάρτας μέλους έτσι ώστε να διασφαλίζουμε καλύτερα την διαδικασία προσέλευσης.
Δηλώστε απαραίτητα τη συμμετοχή σας στο 210.41.01.601 εσ. 123, είτε στην πρώτη εκδήλωση είτε στην δεύτερη είτε και στις δύο. Μεσολαβεί διάλειμμα μεταξύ των εκδηλώσεων.

 

18:15 Πανεπιστήμιο του Ταξιδιώτη :

Σαράντος Καργάκος : Έλληνες και Ινδία


Μια άγνωστη πτυχή της Ιστορίας? Ομολογουμένως η σημασία των δύο λαών στον παγκόσμιο πολιτισμό παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς αποτέλεσαν  ένα δίαυλο επικοινωνίας της δύσης με την ανατολή  και μεταφοράς  ιδεών από την μία κατεύθυνση προς την άλλη. Με επίκεντρο την Βακτριανή, η Ελληνική τέχνη και φιλοσοφία επηρέασαν την Ινδική θρησκεία και φιλοσοφία, οι Έλληνες ήρθαν σε επαφή με τον Βουδισμό και τις άλλες  παραδοσιακές πρακτικές των Ινδών, σχολίασαν τους Βραχμάνους αντάλλαξαν και ενσωμάτωσαν. 
την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αθηνών…
Αυτά και άλλα πολλά για τους Έλληνες της Ινδίας, από τον 
Σαράντο Καργάκο, Ιστορικό - Συγγραφέα

19:30          Παρουσίαση προορισμού : Περσία


Υπήρξε η κοιτίδα ενός από τους λαμπρότερους πολιτισμούς του αρχαίου κόσμου. Δαρείος, Περσικοί πόλεμοι, Ισφαχάν, Ξέρξης, Φερντοσί, Περσέπολη, Ομάρ Καγιάμ, Σιράζ… Λογοτεχνία και ποίηση, μαθηματικά, αστρονομία, αρχιτεκτονική και τέχνες άνθισαν εδώ.  Ονόματα, προσωπικότητες, τοπωνύμια και καταστάσεις, όλα φορτωμένα με Ιστορία και μύθους.
 Η γεωγραφική καρδιά της περσικής αυτοκρατορίας εξακολουθεί να διατηρεί ζωντανή την παράδοση ενός πανάρχαιου πολιτισμού, ο οποίος έχει να επιδείξει θαυμαστές πνευματικές και καλλιτεχνικές δημιουργίες απ' όλο το φάσμα της ιστορικής διαδρομής του . Επιβλητικοί  τυρκουάζ  τρούλοι,  μεγαλόπρεπα παλάτια,  περίτεχνα τζαμιά,Μνημεία ανυπέρβλητης αρχιτεκτονικής αισθητικής που παγιδεύουν απόλυτα τις αισθήσεις και μετατρέπουν τη γνωριμία με τη χώρα  σε μια περιπλάνηση γεμάτη χρώμα, θρησκεία και Ιστορία.
«Μια άλλη διάσταση του κόσμου είναι η Περσία, μια πύλη της Ανατολής πάντα επίκαιρη, που δεν αποκαλύπτεται εύκολα αλλά περιμένει να την ανακαλύψουν.»   Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική ανατροπή και η πιο ευχάριστη ταξιδιωτική έκπληξη.
ΒΡΑΔΙΑ  με εκλεκτούς μεζέδες –κρασί – παρέα και συζήτηση  

Η δήλωση συμμετοχής είναι υποχρεωτική. Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας, καλώντας στο τηλέφωνο 210.41.01.601 εσ. 123
Σε περίπτωση που δηλώσατε συμμετοχή και για οποιαδήποτε αιτία δεν μπορείτε τελικά να παρευρεθείτε, παρακαλούμε όπως ακυρώσετε τη συμμετοχή σας καλώντας στο τηλέφωνο 210.41.01.601 εσ. 123


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου