ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ωρίμανση & αλλαγή

ΠΗΓΗ :
ΠΗΓΗ : 

Ωρίμανση & αλλαγή

Ωρίμανση & αλλαγή
του Νίκου Καραμάνογλου (karamanoglou@attikipress.gr)
Η ωρίμανση ενός εντύπου έρχεται μοιραία μέσα από τον χρόνο και την τριβή με τη βάσανο της δημοσιογραφικής πραγματικότητας. Η γενική αυτή διαπίστωση προϋποθέτει βέβαια την ύπαρξη τριών βασικών παραμέτρων. Από αυτές οι δύο ανήκουν καθαρά στο δημοσιογραφικό σκέλος και αφορούν στον «έρωτα» για την είδηση και στην τήρηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Η τελευταία παράμετρος όμως ανάγεται στο επιχειρηματικό πεδίο και αφορά στη σταθερότητα της εκδοτικής προσπάθειας. Αυτό μπορεί σε άλλες εποχές να θεωρούταν αυτονόητο, αλλά στο σημερινό, διαρκώς εκτραχυνόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον τα αυτονόητα δεν έχουν θέση.

Με την πορεία της όλα αυτά τα χρόνια η «Αττική freepress» έχει αποδείξει ότι πληροί τις παραπάνω προϋποθέσεις. Επιλέξαμε, λοιπόν, το τρέχον φύλλο για να προχωρήσουμε σε μία εκ βάθρων αλλαγή του lay out της εφημερίδας μας, η οποία κυκλοφορεί πλέον εντελώς ανανεωμένη σε πολυθεματικό πλαίσιο και με ενισχυμένη με έγκριτους δημοσιογράφους συντακτική ομάδα. Η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής δεν είναι τυχαία. Το παρόν φύλλο αποτελεί για εμάς μια ιδιαιτέρως συμβολική έκδοση, καθώς την 1η Απριλίου συμπληρώνονται 3 χρόνια κυκλοφορίας της εφημερίδας σε όλους τους δήμους της Αττικής και τον Μάιο κλείνουν 5 χρόνια από την έναρξη κυκλοφορίας της.
Η αλλαγή μας αυτή έρχεται σε μια δύσκολη πολιτική συγκυρία για τη χώρα. Στο εσωτερικό πολιτικό πεδίο, το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αύριο το βράδυ με τη διαδικασία του κατεπείγοντος αναμένεται να κρίνει τη σταθερότητα της κυβέρνησης και οι όποιες κοινοβουλευτικές διαταραχές ενδεχομένως προκύψουν, θα οδηγήσουν σε νέες συμμαχίες, αλλάζοντας τις ισορροπίες και ίσως και την πολιτική πορεία της χώρας. Σ’ αυτό, λοιπόν, το θολό πολιτικό τοπίο, όπου οι παραδοσιακές δυνάμεις φυλλορροούν και νέες επιχειρούν να εισέλθουν στην πολιτική κονίστρα, εμείς επιλέξαμε την ενίσχυση της δημοσιογραφικής μας ομάδας, προκειμένου να ανταποκριθούμε καλύτερα στις αυξημένες απαιτήσεις του κοινού για ενημέρωση. Ενισχύουμε παράλληλα και το κοινωνικό και οικονομικό μας ρεπορτάζ για να αποδώσουμε τον παλμό της κοινωνίας και το πώς αυτή επηρεάζεται από τις οικονομικές εξελίξεις.
 Με την πεποίθηση ότι το αναγνωστικό κοινό αποτελεί τη λυδία λίθο για κάθε εφημερίδα, παραδίδουμε αυτή μας την προσπάθεια στην κρίση σας.
*Από αυτό το Σάββατο (29/03) και κάθε Σάββατο στα χέρια σας η ανανεωμένη Αττική freepress.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου