ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Οδηγός ντυσίματος για αρχάριους στα ψώνια

ΠΗΓΗ : "   http://www.newsbeast.gr/     " 

Όσα πρέπει να γνωρίζει ένας άντρας

Η εμφάνισή σας, είτε χαρακτηρίζεται χαλαρή και άνετη, ή πρόχειρη και νεανική εξαρτάται από το είδος των ρούχων που υπάρχουν στην ντουλάπα σας. 

Για πολλούς άντρες η εξεύρεση των «ιδανικών κομματιών» δεν απαιτεί τεράστια προσπάθεια. Για την ακρίβεια, δεν απαιτεί… καμία προσπάθεια, καθώς οι περισσότεροι συνηθίζουν να επιλέγουν τα ίδια και τα ίδια, νιώθοντας ασφαλείς μέσα στις «κλασικές» επιλογές τους στα ρούχα.

Στην πραγματικότητα δε χρειάζεται να διαθέτει κανείς «φυσικό ταλέντο» για να αγοράσει μερικά «καλά κομμάτια».
Το μόνο που χρειάζεται, είναι να διαθέσει το χρόνο που απαιτείται για να βρει αυτό που του ταιριάζει και φυσικά να γνωρίζει μερικές πολύ σημαντικές λεπτομέρειες.

Παρακάτω παρατίθενται μερικές βασικές πληροφορίες ντυσίματος, που μπορούν να χρησιμεύσουν ως ένας «γενικός οδηγός για αρχάριους», όπως τις συγκέντρωσε σε δημοσίευμά της η ιστοσελίδα howclothesshouldfit.com.

Πουκάμισα


Ο γιακάς πρέπει να «αγκαλιάζει» το λαιμό σας χωρίς να τον σφίγγει. Αν γυρνώντας το κεφάλι σας γυρνά και ο γιακάς μαζί, τότε είναι πολύ στενός. Θα πρέπει να μπορείτε να «χωράτε» δύο δάχτυλα άνετα μέσα στον κουμπωμένο γιακά σας, χωρίς να σας «πνίγει».

Οι μανσέτες πρέπει να φτάνουν εκεί που ξεκινά η παλάμη σας (περίπου 2 εκατοστά επάνω από το κόκκαλο του καρπού). Πρέπει να είναι πιο χαλαρές από ένα ρολόι όταν είναι κουμπωμένες και να μην είναι πιο κοντές από το σημείο που φοράτε το ρολόι σας.

Οι ραφές στους ώμους πρέπει να είναι επάνω στο κόκκαλο των ώμων σας. Είναι το σημείο που οι ώμοι σας βρίσκονται πιο μακριά από το στέρνο σας.

Τα μανίκια δεν πρέπει να είναι τόσο στενά, ώστε να διαγράφονται τα χέρια σας, αλλά ούτε τόσο χαλαρά που να φουσκώνουν. Όταν λυγίζετε το χέρι σας, οι μανσέτες δεν πρέπει να μετακινούνται πάνω από 2,5 εκατοστά επάνω από τον καρπό σας.

Το μήκος του πουκάμισου πρέπει να είναι τόσο, ώστε όταν κάνετε φυσικές κινήσεις να μην φαίνεται ατσούμπαλο και να δημιουργεί πιέτες. Επιπλέον, δε θα πρέπει να βγαίνει από το παντελόνι σας, όταν σηκώνετε τα χέρια σας επάνω από το κεφάλι σας.


Δείτε το σωστό και το λάθος τρόπο:




Blazers & Σακάκια


Πρέπει να φαίνονται τουλάχιστον 2 εκατοστά από τογιακά του πουκαμίσου σας μέσα από το σακάκι σας.

Οι ραφές στους ώμους πρέπει να βρίσκονται στην άκρη των ώμων σας και δε θα πρέπει να δημιουργούνται πτυχώσεις στο ύφασμα στους ώμους, ή στους βραχίονες.

Οι μασχάλες πρέπει να είναι αρκετά ψηλά και να μην εμποδίζουν την κίνηση των χεριών.

Όταν είναι κουμπωμένο το σακάκι δεν θα πρέπει να «τραβά» στο στήθος, δημιουργώντας ένα Χ στο ύψος της κοιλιάς, αλλά ούτε και στους ώμους όταν λυγίζετε τα χέρια σας.

Θα πρέπει να μπορείτε να βάλετε την παλάμη σας μέσα στο σακάκι σας κάτω από το πέτο.

Το δεύτερο κουμπί από κάτω πρέπει να είναι ακριβώς επάνω στο σημείο που βρίσκεται ο αφαλός σας, ποτέ πιο χαμηλά.

Έχοντας τα χέρια σας κάτω στα πλαϊνά του σώματός σας, τα μανίκια δε θα πρέπει να καλύπτουν το κόκκαλο του καρπού.

Αν ένα σακάκι δε σας «κάθεται» καλά, θα φαίνονται τα οπίσθιά σας, κάτι που σημαίνει ότι είναι πολύστενό στη μέση σας, με αποτέλεσμα να «πετάγονται» έξω από το ύφασμα.


Δείτε το σωστό και το λάθος τρόπο:


Παλτό




Ισχύουν οι ίδιοι κανόνες, όπως και με τα σακάκια. 

Έχετε υπόψη σας τι ρούχα (πόσο χοντρά ή λεπτά) θα φοράτε κάτω από το παλτό σας, καθώς αυτό θα καθορίσει και το μέγεθος του.

Το παλτό δε θα πρέπει να είναι «ευρύχωρο», αλλά να εφαρμόζει καλά στο σώμα σας, τονίζοντας το σωματότυπό σας, επιτρέποντας παράλληλα ελευθερία κινήσεων.

Τα μανίκια πρέπει να είναι περίπου 2,5 εκατοστά επάνω από τον καρπό, ενώ δε θα πρέπει να φαίνεται τι φοράτε από κάτω.










Παντελόνια chino



Κανένα παντελόνι δεν πρέπει να χρειάζεται ζώνη για να «κάθεται» επάνω σας.

Αποφύγετε τα παντελόνια με πιέτες, γιατί θα σας δείχνουν περισσότερο ογκώδεις γύρω από το στομάχι.

Τα chino δεν πρέπει να είναι σφιχτά στο πόδι, αλλά ούτε και να φουσκώνουν. Πρέπει να είναι άνετα, χωρίς να δημιουργούνται «αντιστάσεις».

Αρκεί ένα «σπάσιμο» στο μπατζάκι, όταν φοράτε παπούτσια. Αν δε φοράτε κάλτσες τότε το παντελόνι πρέπει να είναι ίσιο, χωρίς να δημιουργούνται πτυχώσεις (σπασίματα) στα μπατζάκια.











Επίσημα παντελόνια




Όπως και με τα παντελόνια chino, τα καλά παντελόνια πρέπει να είναι άνετα και να εφαρμόζουν καλά χωρίς να είναι στενά, αλλά ούτε και να φουσκώνουν στο πόδι.

Αποφύγετε τις πιέτες και φροντίστε να μην δημιουργούνται πολλές πτυχώσεις στα μπατζάκια, όταν φοράτε τα παπούτσια σας, επιλέγοντας το κατάλληλο μήκος για το ύψος των ποδιών σας.





















Jeans




Η κοπή των τζιν ακολουθεί το γενικό κανόνα: σχετικάστενά στο μηρό και πιο ανοιχτά από το γόνατο και κάτω. 

Φροντίστε να εφαρμόζουν καλά στη μέση σας και μην ξεχνάτε ότι τα τζιν παίρνουν τη φόρμα του σώματός σας.




















Γραβάτες




Οι γραβάτες δεν πρέπει να σφίγγουν το γιακά, ενώ ο κόμπος εξαρτάται από το είδος του γιακά.

Όταν στέκεστε όρθιοι το κάτω μέρος της γραβάτας θα πρέπει να φτάνει ίσα ίσα στο κέντρο της ζώνης.

















Παπούτσια




Ενώ στέκεστε όρθιοι δε θα πρέπει να χωρά ένα δάχτυλο στο πίσω μέρος του παπουτσιού.

Θα πρέπει ακουμπάτε ίσα ίσα το μπροστινό μέρος του παπουτσιού με τα δάχτυλα των ποδιών σας και να μην νιώθετε ότι σας πιέζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου