ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Αλλαγές στο γάλα με το «βλέμμα» στην ψηφοφορία της Κυριακής

ΑΜΒΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

28/03/2014
Με αλλαγές της τελευταίας στιγμής προσπαθεί η κυβέρνηση να επιλύσει το ζήτημα που έχει προκύψει για το γάλα, ενόψει της ψηφοφορίας του πολυνομοσχεδίου την Κυριακή στην Βουλή.
Όπως έγινε γνωστό, η τρόικα φέρεται να δέχθηκε βελτιώσεις στην αρχική συμφωνία με το υπουργείο Ανάπτυξης για το ζήτημα του γάλακτος.

Ειδικότερα, με την έγκριση των εκπροσώπων των δανειστών στην αγορά θα διατίθενται δύο κατηγορίες γάλακτος: το παστεριωμένο με την υποκατηγορία «γάλα ημέρας» και το «υψηλής θερμικής επεξεργασίας» μεγαλύτερης διάρκειας.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης ανέφερε ότι θα διατίθενται δύο κατηγορίες γάλακτος, ενώ στη συσκευασία του δεύτερου τύπου γάλακτος θα υπάρχει σχετική επισήμανση για την κατανάλωσή του ανάλογα με την ημερομηνία παστερίωσης.
Οι αλλαγές που προβλέπονται εκτός του ότι Θα διατίθενται δύο κατηγορίες γάλακτος, θα είναι ότι το παστεριωμένο με την υποκατηγορία «γάλα ημέρας» και το «υψηλής θερμικής επεξεργασίας», ότι καταργείται ο όρος φρέσκο, ότι θα πωλούνται σε ξεχωριστά ράφια οι δύο νέες κατηγορίες.
Στο μεταξύ, θετικοί φαίνεται ότι είναι οι βουλευτές που εξέφραζαν τις αντιθέσεις τους για τις αλλαγές στο γάλα, όπως οι Μιχάλης Κασσής και Θάνος Μωραΐτης, ενώ ανοιχτό παραμένει το θέμα του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμου Χαρακόπουλου.
Aπό την πλευρά του, το ΚΚΕ για ζήτημα που έχει προκύψει με τη διάρκεια ζωής του γάλακτος αναφέρει ότι τα μονοπώλια θα είναι τα μόνα που θα ωφεληθούν.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ     "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου