ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Ευ. Βενιζέλος: Πρέπει να αναγνωριστεί διεθνώς η αλλαγή σελίδας της Ελλάδας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ

04/04/2014
Η διεθνής προβολή της αλλαγής σελίδας που κάνει η Ελλάδα, ήταν το βασικότερο θέμα που συζήτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, κατά την ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Αφρικής.

«Είχα την ευκαιρία μιας σύντομης, αλλά περιεκτικής, συζήτησης με την κ. Μέρκελ, ενόψει της επίσκεψής της στην Αθήνα» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο κ. Βενιζέλος.
Σημείωσε επίσης πως ένα από τα βασικά ζητήματα της συνάντησης ήταν «να προβληθεί διεθνώς η πραγματικότητα πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και μπαίνει στην τελική φάση της οριστικής εξόδου από το Μνημόνιο και από την κρίση. Το γεγονός αυτό συνδέεται με την επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους».
Ακόμη, ο κ. Βενιζέλος, πρόσθεσε ότι με τη Γερμανίδα Καγκελάριο είχε την ευκαιρία να συζητήσει τον προσδιορισμό ορισμένων τεχνικών δεδομένων και ανέφερε πως η επάνοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι μια πραγματικότητα, που θα γίνει σταδιακά και προστατευμένα.
«Έχει μεγάλη σημασία, η Ελλάδα να ξαναμπεί στις αγορές, να τοποθετηθεί στη θέση που της αρμόζει από τις αγορές, οι οποίες αντιλαμβάνονται πολλές φορές καλύτερα τα πράγματα από τους διάφορους τεχνοκράτες ή ακόμη και από τους θεσμικούς μας εταίρους», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι η ελληνική κοινωνία περιμένει να δει την αλλαγή και την ανταπόδοση των θυσιών, που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια. Η ανταπόδοση αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, θα φανεί όχι μόνο με μέτρα κοινωνικής στήριξης και με τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλά μέσω της ανάπτυξης, της χρηματοδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και με την επάνοδο της κατανάλωσης σε επίπεδα που επιτρέπουν να στηρίξουν θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, να συνδεθούν με την απασχόληση και με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Όπως ανέφερε, τα μέτρα ανάσχεσης της ανεργίας που προωθούνται μέσω του ΟΑΕΔ και της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν αρκούν, εάν δεν χτυπηθεί ο πυρήνας της ανεργίας μέσω της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και των θετικών ρυθμών ανάπτυξης. Στόχος είναι η επάνοδος της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, να πάψει η χώρα να είναι φτωχός συγγενής, παρίας και δακτυλοδεικτούμενο διεθνές πρόβλημα, συμπλήρωσε.
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του αεροπαγίτη Φώτη Καϋμενάκη στη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως «ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε ότι τοποθετεί έναν τεχνοκράτη, έναν ανώτατο δικαστή στη θέση του γγ της κυβέρνησης. Είναι σημαντικό, γιατί εμάς μάς ενδιαφέρει η προστασία των θεσμών και η προστασία της δημοκρατικής ευαισθησίας. Δε χρειάζεται στη θέση αυτή ένα πρόσωπο με ισχυρές πολιτικές απόψεις και ενεργό δράση».
Όσον αφορά στις εργασίες της Συνόδου ΕΕ-Αφρικής, είπε ότι η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να απευθυνθεί προς τις χώρες της αφρικανικής ηπείρου, με τις οποίες διατηρεί ιστορικούς δεσμούς, και έχει να αναδείξει οικονομικά ενδιαφέροντα, αρχής γενομένης από την ελληνική εμπορική ναυτιλία. Όπως υπογράμμισε, προτεραιότητα της Ελλάδας είναι να αναπτύξει διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις, με όλες τις χώρες της Αφρικανικής ηπείρου.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου