ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Σταθερά στο πλευρό της Κύπρου η Αυστραλία

ΠΗΓΗ :   "   pentapostagma    " 

Posted: April 4, 2014 at 1:00 am, Last Updated: April 4, 2014 at 2:37 am
Σταθερά στο πλευρό της Κύπρου η ΑυστραλίαΤην απόλυτη ικανοποίησή του για τη στήριξη που παρέχει η Αυστραλία στην Κύπρο, εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ιωάννης Ιακώβου, που επιστρέφει στην κεντρική υπηρεσία του στη Λευκωσία.

Σε συνέντευξή του στον «Νέο Κόσμο», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ιακώβου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Θέσαμε ως στόχο και επιτύχαμε την αναβάθμιση των σχέσεων της Αυστραλίας με την Κύπρο στον υψηλότερο δυνατό βαθμό – τηρουμένων των αναλογιών.
Η αναβάθμιση αυτή έγινε με την αμέριστη στήριξη της ομογένειας και των ελληνόφωνων μέσων ενημέρωσης, που εξ αρχής προσεγγίσαμε χωρίς προκαταλήψεις και μυστική ατζέντα. Υπήρξαμε ειλικρινείς απέναντι στην ομογένεια και αυτή ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».
Ο πρόεδρος της Παναυστραλιανής Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, Κώστα Προκοπίου, δήλωσε στην ίδια εφημερίδα για τον κ. Ιακώβου: «Η ίδρυση Κοινοπολιτειακών και Πολιτειακών Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας με το κυπριακό Κοινοβούλιο είναι ένα από τα επιτεύγματά του, το δε γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αυστραλία, η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει στα χέρια της, από όλες τις κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις της Αυστραλίας, επιστολές για αναγνώριση μιας και μόνο Αρχής στην Κύπρο, την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ότι υποστηρίζουν την εδαφική της ακεραιότητα, ότι θα συνεχίσουν να διατηρούν αστυνομικό απόσπασμα στην ειρηνευτική δύναμη των Ηνωμένων Εθνών και ότι θα συνεχίσουν να ενδιαφέρονται για μια δίκαιη λύση του εθνικού μας θέματος.
Αυτό το ενδιαφέρον φάνηκε από τις επίσημες ανταλλαγές επισκέψεων, όπως η επίσκεψη της Γενικής Κυβερνήτη, Κοινοβουλευτικών Αντιπροσωπιών, Υπουργών στην Κύπρο, ως και οι επισκέψεις από Κύπρο του προέδρου, του υπουργού Εξωτερικών και του προέδρου της Βουλής στην Αυστραλία, για να αναφέρω μόνο μερικά παραδείγματα της αναβάθμισης των σχέσεων Αυστραλίας-Κύπρου κατά τη διάρκεια της εδώ παραμονής του».
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου