ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Οι νέοι στόχοι του ΕΣΠΑ με το πρόγραμμα «Επανεκκίνηση»

ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΕΜΦΑΣΗ

04/04/2014
Ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για τις δράσεις που θα περιληφθούν στο πρόγραμμα για την ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας και της Επιχειρηματικότητας κατά τη νέα προγραμματική περίοδο.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Επανεκκίνηση» του νέου ΕΣΠΑ για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, που θα δώσει έμφαση σε εννέα συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας, στους οποίους η χώρα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορούν να αποδώσουν άμεσα, θετικά αποτελέσματα για την ανάκαμψη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Μιλώντας σε ημερίδα διαβούλευσης για την «Επανεκκίνηση» ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πωςι με το πρόγραμμα αυτό, που θα είναι το μεγαλύτερο από τα επιχειρησιακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ, «σπάει» μια παράδοση δεκαετιών, που έδινε έμφαση στα τεχνικά έργα, καθώς πλέον οι πόροι θα προσανατολιστούν στους εξής τομείς: Τουρισμός, Αγροδιατροφή, Εφοδιαστική Αλυσίδα, Περιβάλλον, Υγεία-Φαρμακευτική Βιομηχανία, Ενέργεια, Υλικά-Κατασκευές, Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Δημιουργικές- Πολιτιστικές Βιομηχανίες.
«Με κατεύθυνση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, τα κονδύλια για την ενίσχυση καινοτομίας διπλασιάζονται και διαμορφώνονται από το 4% του προϋπολογισμού που ήταν στο προηγούμενο πρόγραμμα, στο 8%. Επίσης, ακόμη κι αν κάποια επιχείρηση δεν εντάσσεται στους τομείς προτεραιότητας, θα μπορεί να χρηματοδοτηθεί αν έχει ξεκάθαρο εξαγωγικό προσανατολισμό», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
Το πρόγραμμα «Επανεκκίνηση» θα έχει τον υψηλότερο προϋπολογισμό μεταξύ των Επιχειρησιακών και Περιφερειακών προγραμμάτων της περιόδου 2014-2020.
Συγκεκριμένα ο προϋπολογισμός (κοινοτική συνδρομή) είναι 3,73 δισ. ευρώ, σε σύνολο 20,8 δισ. ευρώ (χωρίς να υπολογίζεται η «ρήτρα αναθεώρησης» που μπορεί να προσθέσει άλλα 2 δισ. ευρώ).
Υπενθυμίζεται ότι η κοινοτική συνδρομή κατά την περίοδο 2011-2020 με τα σημερινά δεδομένα διαμορφώνεται στα 20,8 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ :  "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου