ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Τα 7 σημάδια ότι δεν πίνετε αρκετό νερό

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma     " 

Posted: 
f6c0cf8eb3f9cdad2311257024242fd8_LΤο μεγαλύτερο ποσοστό του ανθρώπινου σώματος αποτελείται από νερό.

Όταν, λοιπόν, δεν προσλαμβάνουμε την απαραίτητη ποσότητα, και μάλιστα για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε κινδυνεύουμε από την εκδήλωση σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα που υποδεικνύουν ότι δεν πίνετε αρκετό νερό:


Είστε ληθαργικοί

Αν ακόμη και οι πιο απλές κινήσεις σας φαίνονται βουνό, τότε ίσως αυτό να είναι σημάδι αφυδάτωσης. Μην το αποδώσετε χωρίς δεύτερη σκέψη στην έλλειψη ύπνου.

Βαθύ χρώμα στα ούρα

Αν τα ούρα σας μυρίζουν έντονα ή έχουν έντονο κίτρινο χρώμα, τότε πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη σε νερό. Όταν το σώμα μας δεν έχει τα υγρά που χρειάζεται, τα νεφρά πιέζονται να δημιουργήσουν υγρά, με αποτέλεσμα να προκαλούνται λοιμώξεις του ουροποιητικού.

Αίσθημα σύγχυσης

Όταν το σώμα δεν έχει τα απαραίτητα υγρά, τότε το σώμα μπαίνει σε κατάσταση σοκ, που προκαλεί και την αδυναμία συγκέντρωσης. Εκδηλώνεται ως δυσκολία στη λήψη αποφάσεων ή την άρθρωση.

Αίσθημα ζάλης

Αν έχετε συχνά ιλίγγους, τότε ίσως είναι ένδειξη αφυδάτωσης.

Ταχυκαρδία

Η ταχυκαρδία, που προκαλείται από αφυδάτωση μπορεί σε βάθος χρόνου να προκαλέσει μόνιμα προβλήματα στην καρδιά.

Αδυναμία

Το αφυδατωμένο σώμα συχνά νιώθει αδυναμία και αντιμετωπίζει δυσκολία στο να εκτελέσει και την πιο απλή εργασία. Μην αποδώσετε αμέσως το αίσθημα αδυναμίας, στην έλλειψη ύπνου.

Κράμπες

Η αφυδάτωση πολλές φορές είναι δυνατό να εκδηλωθεί με κράμπες και μυϊκούς σπασμούς. Φροντίστε, λοιπόν, να πίνετε νερό ποσότητας αντίστοιχης του σωματικού σας βάρους.

onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου