ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Τι να κάνετε για να μη σας τσιμπήσει ποτέ κουνούπι

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: July 5, 2014 at 4:26 pm, Last Updated: 
kounoupiΜαζί με τις διακοπές και την ξεγνοιασιά, το καλοκαίρι είναι δυστυχώς συνώνυμο και με τα ενοχλητικά κουνούπια.
Μπορούμε όμως να προστατευθούμε εάν γνωρίζουμε ποιες είναι οι φυσικές μυρωδιές που απωθούν αποτελεσματικότερα τα κουνούπια.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Mahidol στην Ταϋλάνδη εξέτασαν 38 διαφορετικά αιθέρια έλαια και διαπίστωσαν ότι τέσσερα από αυτά έχουν μοναδική εντομοαπωθητική δράση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο και το υπό μελέτη είδος ήταν το κουνούπι τίγρης (Aedes aegypti). Τα αιθέρια έλαια δοκιμάστηκαν σε ποσότητα 0,1 mL ανά 30 τετραγωνικά εκατοστά δέρματος στο χέρι του κάθε συμμετέχοντα. Τα αιθέρια έλαια δοκιμάστηκαν σε συγκέντρωση 10%, 50% ή σε αδιάλυτη μορφή.
Σε συγκέντρωση 10% ή 50%, κανένα από τα 38 έλαια δε φάνηκε να προλαμβάνει το τσίμπημα του κουνουπιού για περισσότερο από 2 ώρες.
Σε καθαρή μορφή, όμως, τέσσερα αιθέρια έλαια αποδείχθηκαν εξαιρετικά αποτελεσματικά. Αυτά ήταν η σιτρονέλα (Cymbopogon nardus), το πατσουλί (Pogostemon cablin), το γαρίφαλο (Syzygium aromaticum) και το λεμόνι (Zanthoxylum limonella). Τα έλαια αυτά παρείχαν απόλυτη προστασία για δύο τουλάχιστον ώρες.
onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου