ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, εν μέσω αντιδράσεων

Και ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια

22/08/2014
Με νέες συναντήσεις συνεχίζονται οι προσπάθειες να βελτιωθεί ο ΕΝΦΙΑ καθώς να ρυθμιστούν τα ζητήματα σχετικά με τα κόκκινα δάνεια.

Όπως έγινε γνωστό, σήμερα αναμένεται να συναντηθούν ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας με βουλευτές της ΝΔ, καθώς και με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συζητηθούν οι αναγκαίες βελτιώσεις και διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ και το θέμα των δόσεων για την καταβολή του.
Στο μεταξύ, να υπάρξει κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και να καταρτιστεί νέος νόμος για την φορολογία ακινήτων, ζήτησε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων (ΚΕΕ) και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.
Ο κ. Μίχαλος υπογράμμισε ότι ο νέος νόμος που θα καταρτιστεί θα πρέπει να βασίζεται σε πραγματικά στοιχεία και να μην είναι καταστροφικός για την κτηματαγορά, τις επιχειρήσεις και γενικότερα την οικονομία.
Σκληρή επίθεση κατά του ΕΝΦΙΑ εξαπέλυσε και ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Βασίλης Αλεξανδρής.
Ο κ. Αλεξανδρής ζήτησε από τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.να αποκατασταθούν αδικίες και να επανεκτιμήσουν την κατάσταση λόγω της αντισυνταγματικότητας του ΕΝΦΙΑ.
Σε επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Αλεξανδρής τονίζει την αντισυνταγματικότητα του ΕΝΦΙΑ  που όπως λέει επιφέρει παράλογες συνέπειες που «θέτουν σε δοκιμασία την  κοινωνικοοικονομική υπόσταση των φορολογουμένων, εγείρουν σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας και, επιπλέον, πλήττουν βάναυσα την ανάπτυξη του συναφούς πεδίου της Ελληνικής οικονομίας».
Ο πρόεδρος του ΔΣΑ υπογραμμίζει πως με την επιβολή του ΕΝΦΙΑ αγνοήθηκε «το στοιχείο της φοροδοτικής ικανότητας, που πρέπει να διέπει οιονδήποτε φόρο στα ακίνητα», προσθέτοντας πως «ο εν λόγω φόρος ουδόλως συνδέθηκε τόσο με την παραγωγή εισοδήματος από το φορολογούμενο ακίνητο, αλλά όσο και με την εν γένει εισοδηματική κατάσταση του υποχρέου».

ΠΗΓΗ :  "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου