ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ

«Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

22/08/2014
«Η γερμανική πλευρά στο σύνολο της έχει αντίληψη της πραγματικότητας της ελληνικής οικονομίας, το εξαιρετικά ευαίσθητο του σταδίου στο οποίο βρίσκεται η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκος Δένδιας, στη Deutsche Welle, μετά από τις συνομιλίες με τους υπουργούς Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και στενούς συνεργάτες της καγκελαρίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Δένδιας στη Deutsche Welle, εκτίμησε ότι η Γερμανία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ρωσικού εμπάργκο στα προϊόντα της ΕΕ.
Όπως ανέφερε, η Γερμανία έχει αναλάβει την πρωτοβουλία για την επίλυση της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας της επιτρέπει να διαδραματίσει «κυρίαρχο ρόλο» στο θέμα των αποζημιώσεων ευρωπαίων πολιτών που πλήττονται από το εμπάργκο. «Κατά συνέπεια θεωρώ δεδομένη τη βοήθεια της γερμανικής πλευρά σε ευρωπαϊκό επίπεδο», επισήμανε ο κ. Δένδιας.
Όσον αφορά στις εξελίξεις στην Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε πως «μέχρι την άνοιξη το τοπίο στην ελληνική οικονομία θα έχει ξεκαθαρίσει απόλυτα και έτσι οι όροι του παιχνιδιού θα είναι τέτοιοι που θα επιτρέψουν στη γερμανική πλευρά, στους Γερμανούς επιχειρηματίες να επενδύσουν με κερδοφορία και ασφάλεια, και από την άλλη, η ελληνική πλευρά να κερδίσει τα κεφάλαια που χρειάζεται για να αναπτυχθεί, όπως επίσης και την απασχόληση που χρειάζεται για να μειωθεί η ανεργία στην Ελλάδα».
Επίσης, αναφερόμενος στη συνομιλία του με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Νίκος Δένδιας υποστήριξε ότι οι διαρθρωτικές αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις είναι αυτές θα οδηγήσουν μακροπρόθεσμα σε μια βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας και συνεπώς στην αύξηση των εσόδων του κράτους.
Στην παρούσα φάση αυτό επιτυγχάνεται κυρίως με την αύξηση των φόρων, πράγμα που όμως δημιουργεί προβλήματα.
Όπως δήλωσε ο κ. Δένδιας στη Deutsche Welle, «η υπερβολική φορολογία είναι τελικά αυτή που δημιουργεί περισσότερα προβλήματα μακροπρόθεσμα απ’ όσα επιλύει βραχυπρόθεσμα. Νομίζω ότι γερμανική πλευρά είναι έτοιμη να ακούσει κάτι τέτοιο πλέον και νομίζω ότι είναι σαφές ότι στην ελληνική πλευρά εναπόκειται το μείγμα. Νομίζω ότι είναι κάτι που μου κατέστη σαφές και από τη γερμανική πλευρά».


ΠΗΓΗ : " ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου