ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Παραμένουν στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα στο Ντονιέτσκ τα ρωσικά φορτηγά της ανθρωπιστικής βοήθειας

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma      " 

Posted: Αυγούστου 21, 2014 at 2:30 μμ, Last Updated: 
παραμένουν-στα-ρωσοουκρανικά-σύνορα-τα-φορτηγά-ανθρωπιστικής-βοήθειας
 Στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα παραμένει η πρώτη ομάδα των φορτηγών που μεταφέρουν ρωσική ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες των εμπόλεμων περιοχών της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.


Οι ουκρανοί τελωνειακοί και οι αξιωματικοί των συνοριοφυλάκων στο σημείο Ντονιέτκς – Ισβαρίνο επιμένουν πως δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητοι έλεγχοι προκειμένου να εκδοθούν οι αναγκαίες διατυπώσεις, με αποτέλεσμα τα πρώτα 16 από τα 280 ρωσικά λευκά KamAZ, που έφθασαν χθες βράδυ στα σύνορα να παραμένουν ακινητοποιημένα, παρά τους δεκάδες ελέγχους φορτίου που έχουν διεξαχθεί υπό τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού που συνοδεύει την ανθρωπιστική αποστολή.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανικού Υπουργείου Εξωτερικών, οι έλεγχοι φορτίου θα αρχίσουν άμεσα, ενώ χρειάζονται και οι απαραίτητες εγγυήσεις ασφαλείας για το προσωπικό της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, η οποία έχει την ευθύνη για την μεταφορά, ώστε το ανθρωπιστικό φορτίο να καταλήξει στον προορισμό του.
Η ρωσική αυτοκινητοπομπή των 280 φορτηγών, τα οποία μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στις περιοχές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, αναχώρησε τα ξημερώματα της 12ης Αυγούστου από την πόλη Ναρο – Φομίνσκ, έξω από τη Μόσχα. Τα φορτηγά KamAZ μεταφέρουν 2.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας που αποστέλλουν χιλιάδες μοσχοβίτες στους πληγέντες της ΝΑ Ουκρανία και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων 400 τόνους σιτηρών, 100 τόνους ζάχαρης, 62 τόνους παιδικών τροφών, 54 τόνους ιατρικού εξοπλισμού και φαρμάκων, 12.000 υπνόσακους και 69 φορητές γεννήτριες ρεύματος.
rbth

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου