ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Άρθρο Α. Τσουκαράκη στο «Π»: «Αυτοί που δεν εκτελούν τις δικαστικές αποφάσεις υπέχουν ποινική και αστική ευθύνη και θα πρέπει να τους αποδοθούν».

ΠΗΓΕΣ : ( FACEBOOK )Σπύρος Κατσίρης από Dimitris Mavroyiannis

53 λεπτά ·    http://limenika-nea.blogspot.gr

 

 
Ανέστης Τσουκαράκης

Του Αντισυνταγματάρχη (ΣΔΓ) Ανέστη Τσουκαράκη, Προέδρου της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών

Τη 18-8-2014 προχωρήσαμε σε εξώδικη διαμαρτυρία – πρόσκληση και επιφύλαξη δικαιωμάτων προς τον Υπουργό και Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, ζητώντας τους εντός 3 ημερών, δηλαδή μέχρι και την 21η Αυγούστου 2014, να συμμορφωθούν πλήρως και ορθώς με την υπ΄ αριθμ. 2193/2014 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ακύρωσε, μετά από προσφυγή των Περιφερειακών Ενώσεων Στρατιωτικών, την απόφαση του τελευταίου και να επαναφέρουν τους μισθούς και τα επιδόματα των Ελλήνων στρατιωτικών στη Συνταγματική τάξη του Ιουλίου του 2012, που παράνομα και αντισυνταγματικά διασαλεύτηκε με την απόφαση αυτή από τη 14-11-2012.

Αν και πέρασαν 2 ½ σχεδόν μήνες από την έκδοση και κοινοποίηση της παραπάνω απόφασης της Ολομέλειας του ΣτΕ (δημοσιεύτηκε τη 13-6-2014) εν τούτοις μέχρι και σήμερα το Δημόσιο (Υπουργείο Οικονομικών) δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί, κατά παράβαση κάθε έννοιας δικαίου και εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων.
Ειλικρινά, αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Χώρα μας δεν έχει συμβεί ούτε στα πιο απολυταρχικά καθεστώτα. Μη συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις. Και εδώ αξίζει να σημειώσουμε ότι όλες οι δικαστικές αποφάσεις εκδίδονται στο όνομα του Ελληνικού λαού, ενώπιον του οποίου θα πρέπει να κληθούν να λογοδοτήσουν όλοι όσοι εμμέσως ή αμέσως με πράξεις ή παραλείψεις τους οδήγησαν έναν περήφανο λαό στη φτώχεια, στην εξαθλίωση και στη μιζέρια.
Οι Περιφερειακές Ενώσεις Στρατιωτικών θα προχωρήσουμε σύντομα, με τακτική και συντονισμένο βηματισμό, σε όλες εκείνες τις προβλεπόμενες νομικές και Συνταγματικές ενέργειες προκειμένου να διασφαλίσουμε τα ηθικά και υλικά δικαιώματα του συνόλου των Ελλήνων στρατιωτικών, που παράγουν οι δικαστικές αποφάσεις των Ελληνικών δικαστηρίων, στα οποία προσφύγαμε και θα προσφύγουμε.
Αυτοί που δεν εκτελούν τις δικαστικές αποφάσεις υπέχουν ποινική και αστική ευθύνη και θα πρέπει να τους αποδοθούν. Οι Ενώσεις θα προχωρήσουμε ακόμη και σε κατασχέσεις προσωπικών περιουσιών ή δημόσιας περιουσίας, η οποία προτιμάμε να παραμείνει σε Ελληνικά χέρια από τα περάσει σε χέρια τοκογλύφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου