ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΚ. ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗΣ: ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

02/09/2014
O πήχης των προσδοκιών για τη συνάντηση στο Παρίσι «έχει ανέβει πολύ», επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και πρόσθεσε ότι Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ δεν μπορούν να λάβουν πολιτικές αποφάσεις.

Μετά τη σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγες ώρες πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες με τους εκπροσώπους των δανειστών στο Παρίσι, ο υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση δεν βάζει «κόκκινες γραμμές» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.
Ο κ. Χαρδούβελης διευκρίνισε πως έχει δοθεί προτεραιότητα σε πολλά διαρθρωτικά μέτρα, τα οποία και αναμένεται κυρίως να συζητηθούν στη γαλλική πρωτεύουσα.
Όπως δήλωσε, δεν ανησυχεί για τα αποτελέσματα των επαφών στο Παρίσι, ξεκαθαρίζοντας πως τα στελέχη του ΔΝΤ, της Κομισιόν και της ΕΚΤ μπορούν να συζητήσουν μόνο για το μνημόνιο, κάτι που σημαίνει, όπως τόνισε, ότι η Αθήνα δεν αναμένει να υπάρξουν πολιτικές αποφάσεις από τη συνάντηση.
ΣΥΡΙΖΑ: Οι μόνες κόκκινες γραμμές είναι αυτές που θέτει η ίδια η τρόικα
«Η ομολογία της κυβέρνησης - δια στόματος του κ. Χαρδούβελη - ότι δεν βάζει κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, διαλύει την επιχείρηση εξαπάτησης της ελληνικής κοινωνίας που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες», σχολίασε με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει «την πολιτική γύμνια μιας κυβέρνησης ομήρου στις απαιτήσεις των δανειστών, από την οποία ο ελληνικός λαός έχει να περιμένει μόνο νέες θυσίες».
«Οι μόνες κόκκινες γραμμές είναι αυτές που θέτει η ίδια η τρόικα», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου