ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο προανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης

ΠΡΙΜ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

16/04/2014
Το φθινόπωρο και πιο συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο, θα είναι έτοιμο το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, όπως δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μετά το Πάσχα αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αλλαγή του τρόπου επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε ότι το νέο μισθολόγιο, το οποίο βρίσκεται υπό εξέταση, θα περιλαμβάνει τη χορήγηση πριμ παραγωγικότητας στους δημόσιους υπαλλήλους που διακρίνονται για την αποδοτικότητά τους.
Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «τα χρήματα που θα βρεθούν για το πριμ παραγωγικότητας δεν θα επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, αλλά θα είναι ένα μέτρο δημοσιονομικά ουδέτερο».
Το νέο μισθολόγιο θα προέλθει έπειτα από συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών, ενώ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκαθάρισε ότι θα υπάρξουν μισθολογικές ανακατατάξεις.
Ωστόσο δεν ανέφερε τις ομάδες των υπαλλήλων που με αφορμή και τον νέο τρόπο αξιολόγησης, θα υποστούν νέες περικοπές μισθού.
Όσον αφορά στον νέο τρόπο επιλογής τον προϊσταμένων στο Δημόσιο ο κ.  υποστήριξε ότι μέσω αυτού θα υπάρξει μία «νέα ηγεσία» στο Δημόσιο.
Παράλληλα, άφησε ανοικτό να υπάρξει και συμμετοχή στελεχών του ιδιωτικού τομέα μελλοντικά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προβληματιστήκαμε αν θα έπρεπε να ανοίξουμε τις θέσεις των γενικών διευθυντών και σε υποψηφίους από τον ιδιωτικό τομέα, αλλά, τελικά, σε αυτή τη φάση αποφασίσαμε να είναι υποψήφιοι μόνο από τον δημόσιο τομέα».
Όσον αφορά την αξιολόγηση των υπαλλήλων και την ποσόστωση στη βαθμολόγησή τους, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι όσοι λαμβάνουν τον κατώτερο βαθμό δεν κινδυνεύουν με απόλυση ή διαθεσιμότητα, ενώ για τις απολύσεις σημείωσε ότι «πέρα από τις απολύσεις των 15.000 υπαλλήλων του 2014, που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις συνδεδεμένες με ποσοτικό στόχο και με διαθεσιμότητα».
«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν άλλες απολύσεις στο Δημόσιο», οι οποίες μπορούν να γίνουν μόνο για πειθαρχικά παραπτώματα και κατάργηση θέσεων και οργανικών μονάδων, πρόσθεσε ο υπουργός.

ΠΗΓΗ :  "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου