ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Σε «θέσεις μάχης» για την έλευση της τρόικας

Διαδοχικές συναντήσεις του υπουργείου Οικονομικών

29/09/2014

Τις τελευταίες συναντήσεις ενόψει της έλευσης της τρόικας στην Αθήνα για την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος πραγματοποιεί το οικονομικό επιτελείο.

Βασικές προτεραιότητες της αξιολόγησης θα είναι το δημοσιονομικό και το χρηματοδοτικό κενό, η εξεύρεση λύσης για τα «κόκκινα» δάνεια και η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, με την Ε.Ε. να κάνει λόγο για ανάγκη υλοποίησης 1.000 προαπαιτούμενων δράσεων.
Χθες, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ενώ σήμερα θα συναντηθεί διαδοχικά με τους υπουργούς Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.
Στην συνάντησή των κ. Χαρδούβελη - Δένδια πρόκειται να εξετασθούν η πορεία των μεταρρυθμίσεων, το νέο ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020, καθώς επίσης και η σύσταση του Ελληνικού Επενδυτικού Ταμείου (IfG) και η προώθηση του σχεδίου της κυβέρνησης για την συνολική στήριξη της επιχειρηματικότητας, μεταξύ του οποίου περίαμβάνεται και η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, η αναμόρφωση του νόμου για τις ΑΕ και του Πτωχευτικού Κώδικα.
Στο μεταξύ, η τρόικα επιμένει να υπολογίζει το δημοσιονομικό κενό του 2015 στα 2 δισ. ευρώ, ενώ επιμένουν για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων αλλά και για νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό -όπου η κυβέρνηση βάζει «βέτο»- αλλά και για νέες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο.
Από την πλευρά της, η κυβέρνηση αναμένεται να θέσει εμφατικά στους εκπροσώπους των δανειστών την ανάγκη να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις, αν και από τις Βρυξέλλες τονίζεται ότι θα πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς ο δημοσιονομικός αντίκτυπός τους.

ΠΗΓΗ : "   ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ   " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου