ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Εγκλωβισμένος στα έγκατα της Γης

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma   " 

Posted: Σεπτεμβρίου 27, 2014 at 9:29 μμ, Last Updated: 
16-1--9-thumb-medium
Τραυματισμένος στην πλάτη, με υγρασία 100% και θερμοκρασία 10 βαθμούς, ο Ισπανός σπηλαιολόγος παραμένει παγιδευμένος μία εβδομάδα
Ο Σεσίλιο Λόπεθ-Τερθέρο τραυματίστηκε σοβαρά στην πλάτη κατά τη διάρκεια της κατάβασης στο σπήλαιο, με αποτέλεσμα να παραμένει εγκλωβισμένος στα «έγκατα της Γης», σε βάθος 400 μέτρων, από τις 18 Σεπτεμβρίου.

Η περιπέτεια έκρυβε μια δυσάρεστη ανατροπή για τον Σεσίλιο Λόπεθ-Τερθέρο, έναν Ισπανό, μέλος μιας εταιρείας σπηλαιολόγων ερευνητών με έδρα τη Μαδρίτη, που ερευνούσε το σπήλαιο Ιντι Ματσάι, σε επαρχία του Αμαζονίου, στο Περού.
Τραυματισμένος στην πλάτη, με υγρασία 100% και θερμοκρασία 10 βαθμούς, ο Ισπανός σπηλαιολόγος παραμένει παγιδευμένος μία εβδομάδα
Από εκείνη την ημέρα έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες διάσωσης, αλλά καμία δεν στέφθηκε με επιτυχία, κι αυτό εξαιτίας πολλών παραγόντων που έχουν να κάνουν με τη φυσιολογία του σπηλαίου, τις καιρικές συνθήκες και τη σοβαρότητα του τραυματισμού.
Σύμφωνα με τον Τζέιμς Απέστιγκι, έναν ερευνητή του Γεωφυσικού Ινστιτούτου του Περού (IGP) και πρόεδρο του Ομίλου Σπηλαιολόγων των Ανδεων, ο τραυματισμός του άτυχου σπηλαιολόγου είναι σοβαρός και η μετακίνησή του πρέπει να γίνει με εξαιρετική προσοχή.
«Ελπίζουμε σε επτά μέρες να καταφέρουμε να τον βγάλουμε» είπε και συμπλήρωσε ότι η επιχείρηση διάσωσης καθυστέρησε εξαιτίας της απομακρυσμένης περιοχής. Τη Δευτέρα, τέσερις μέρες μετά το ατύχημα, μια ομάδα από Ισπανούς σπηλαιολόγους έφτασε στην επαρχία Τσατσαπόγιας για να βοηθήσει στη διάσωση.
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο σπήλαιο δεν βοηθούν τη διάσωση, καθώς η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 10 βαθμούς Κελσίου, η υγρασία στο 100% και βρέχει συνέχεια. Δ. Χρ.
(ΠΗΓΕΣ: WWW.PERUTHISWEEK.COM, FOX NEWS)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου