ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κήδεψαν στρατιωτικό σκύλο με στρατιωτικές τιμές (Φωτογραφίες)

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma     " 

Posted: Σεπτεμβρίου 29, 2014 at 8:00 πμ, Last Updated: 
43a4af155cb0970de38907cd3b8a8292_XL
Με στρατιωτικές τιμές, όπως του αξίζει, αποχαιρέτισε το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον στρατιωτικό σκύλο που ξεψύχησε.
Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Πέμπτη στο Κοιμητήριο Στρατιωτικών Σκύλων του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού, πραγματοποιήθηκε η ταφή του Στρατιωτικού Σκύλου Έρευνας Διάσωσης Charlie (ΑΜ: S-0391) ο οποίος απεβίωσε από παθολογικά αίτια.
Κατά τη διάρκεια της ταφής, αναγνώσθηκε το βιογραφικό του συγκριμένου σκύλου που έχει ως εξής:

O Στρατιωτικός Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης Charlie (ΑΜ: S-0391) ήταν Γερμανικός Ποιμενικός (εργασιακός). Γεννήθηκε στις 08 Μαϊου 2008 και απεβίωσε στις 20 Σεπτεμβρίου 2014 σε ηλικία 6,5 ετών. Ήταν ένας από τους δυο πρώτους Γερμανικούς Ποιμενικούς σκύλους Έρευνας Διάσωσης του Μηχανικού και γενικότερα του Ελληνικού Στρατού.
Η προμήθεια του έγινε από τo εξωτερικό και τοποθετήθηκε στο Ειδικό Τμήμα Αντιμετώπισης Καταστροφών του 747 ΕΤΜΧ, τον Οκτ 2009. Από την πρώτη του μέρα στην Μονάδα συνοδός του ορίσθηκε η ΕΠΟΠ Δνεας (ΜΧ) Κ.Σ.
Εκπαιδεύτηκε στην βασική υπακοή και στην διέλευση εμποδίων από εκπαιδευτή του Μηχανικού. Η συνοδός του κυρίως αλλά και γενικότερα οι υπόλοιποι συνοδοί σκύλων Έρευνας Διάσωσης μεριμνούσαν για την φροντίδα του και την συντήρηση της εκπαίδευσης του.
Συμμετείχε πάντα στις ομάδες επιφυλακής Έρευνας – Διάσωσης της Μονάδος στο πλαίσιο του Σχεδίου Ξενοκράτης, είχε λάβει μέρος σε όλες τις ασκήσεις – επιδείξεις, συντηρώντας πάντα το επιχειρησιακό του επίπεδο υψηλό, ως Στρατιωτικός Σκύλος Έρευνας και Διάσωσης.κατάλογος2κατάλογος

kontranews.gr

BLOGGER : Περί σκύλου
Επειδή προσωπικά είχα σκύλο και κατά την διάρκεια που τον είχα έζησα - είδα - διαπίστωσα τόσα πράγματα που διαβάζοντας την παραπάνω ανάρτηση θυμήθηκα όλες τις καλές αλλά και τις δύσκολες καταστάσεις του αποχωρισμού και όχι ενός σκύλου αλλά δύο. 
Τα μηνύματα που σου δείχνει ο σκύλος είναι πραγματικά κάτι το οποίο ότι και να πούμε δεν είναι δυνατόν να το καταλάβει ο άλλος εάν δεν έχει.
Πρέπει όμως να υπάρχει και ο σεβασμός προς το ζώο αυτό και όποιος έχει ή θα σκεφθεί να πάρει θα πρέπει να γνωρίζει τις υποχρεώσεις του και ποτέ να μην τον αφήσει στον ΔΡΟΜΟ γιατί κουράστηκε ή τον προβλημάτισε υπάρχουν τρόποι απλά πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά.  
Στο blog ήδη έχω  και άλλες αναρτήσεις με τίτλο ετικέτας ΖΩΑ ΣΚΥΛΟΣ.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου