ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΑΕΔ: Επιπλέον δικαιούχοι στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού

20.000 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

29/09/2014

Στα 150.000 άτομα, από 130.000 που ήταν ο αρχικός στόχος, θα ανέλθει ο αριθμός των δικαιούχων και των ωφελούμενων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού 2014-2015 με επιταγή του ΟΑΕΔ. Την απόφαση υπέγραψε ο διοικητής του Οργανισμού, Θεόδωρος Αμπατζόγλου.

Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας από 1-5 διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμβληθεί με τον ΟΑΕΔ.
Ειδικό εποχικό επίδομα
Υπενθυμίζεται πως ξεκινούν από την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου οι ηλεκτρονικές υποβολές των αιτήσεων από τους δικαιούχους στον ΟΑΕΔ , για την καταβολή του ειδικού εποχικού επιδόματος. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από την 1η Οκτωβρίου και ώρα 10:00 έως την 1η Δεκεμβρίου και ώρα 13:30. Η δε παραλαβή των δικαιολόγητικών θα πραγματοποιείται έως τη λήξη του ωραρίου εργασίας.
Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά είτε μέσω των Ειδικών Κέντρων Απασχόλησης (ΚΠΑ2) του ΟΑΕΔ, είτε μέσω οποιουδήποτε άλλου χώρου ηλεκτρονικής πρόσβασης.
Για τις υποβολές μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), θα ακολουθήσει νεότερη οδηγία. Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι οι εργαζόμενοι των παρακάτω κατηγοριών: Οικοδόµοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, πλινθοποιοί, αγγειοπλάστες, δασεργάτες, ρητινοσυλλέκτες, καπνεργάτες, μουσικοί µέλη των οικείων επαγγελματικών σωματείων, υποδηματεργάτες, μισθωτοί ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, χειριστές εκσκαπτικών-ανυψωτικών-οδοποιητικών-γεωτρητικών μηχανηµάτων, ηθοποιοί, τεχνικοί κινηματογράφου και τηλεόρασης, ταξιθέτες θεάτρου-κινηµατογράφου, χειριστές και βοηθοί χειριστών κινηματογράφου, ελεγκτές κινηματογράφου και θεάτρου, ταμίες κινηματογράφου και θεάτρου, μισθωτοί τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου και σμυριδεργάτες.
Πληροφορίες σχετικά µε τους όρους, τις προϋποθέσεις, το ύψος του βοηθήματος και τα δικαιολογητικά, οι δικαιούχοι μπορούν να λάβουν από το διαδικτυακό τόπο του Οργανισµού, www.oaed.gr.
Τα δικαιολογητικά που αφορούν στις ημέρες ασφάλισης, στο εισόδημα και για πολίτες τρίτων χωρών, στην άδεια διαμονής, αναζητούνται αυτεπάγγελτα από τον ΟΑΕ∆ µέσω των Πληροφοριακών Συστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, της Γ.Γ.Π.Σ. και του Υπουργείου Εσωτερικών, αντίστοιχα. Με εξαίρεση τους απασχολούμενους στον οικοδομικό κλάδο, οι λοιπές κατηγορίες δεν δικαιούνται το ειδικό εποχικό βοήθημα εάν πληρούν τις προϋποθέσεις τακτικής επιδότησης.

ΠΗΓΗ : "  ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ    " 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου