ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Ομήρου: «Χρέος όλων μας η στήριξη του Χριστιανισμού που σήμερα υφίσταται διωγμούς για ακόμη μια φορά!»

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma  " 

Posted: Σεπτεμβρίου 27, 2014 at 10:15 μμ, Last Updated: 
diogmoi
Θερμό μήνυμα στήριξης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής, στις προσπάθειες που καταβάλλουν για επιβίωση του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας σε αυτές τις δύσκολες ώρες, απηύθυνε εκ μέρους της κυπριακής Βουλής και ευρύτερα του κυπριακού Ελληνισμού ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Γιαννάκης Ομήρου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει στην επίσημη επίσκεψη του στην Ιορδανία επισκέφτηκαν σήμερα τον Ιορδάνη ποταμό και το σημείο βάπτισης του Ιησού από τον Ιωάννη τον Βαπτιστή, αλλά και το Μοναστήρι του Ιωάννη του Προδρόμου που βρίσκεται στην περιοχή και συναντήθηκαν με τον Μητροπολίτη Φιλαδελφείας Βενέδικτο.
«Με σεβασμό προσήλθαμε σήμερα εδώ στα νερά του Ιορδάνη ποταμού για να αποτίσουμε φόρο τιμής και στην Ορθόδοξη και ελληνική παρουσία, με συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φιλαδελφείας Βενέδικτο, στον οποία διαβιβάσαμε θερμό μήνυμα της Βουλής των Αντιπροσώπων και ευρύτερα του κυπριακού Ελληνισμού για στήριξη, συμπαράσταση, αλληλεγγύη στις προσπάθειες που καταβάλλονται μέσα σε πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες για επιβίωση του Χριστιανισμού, της Ορθοδοξίας, αλλά και ευρύτερα του Ελληνισμού σε αυτή τη δύσκολη ώρα που περνά η Μέση Ανατολή και οι χώρες της περιοχής με τις συγκρούσεις μέσα σε ένα ταραγμένο κόσμο που απειλεί δυστυχώς και την ύπαρξη του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τέλος, όπως μεταφέρει το pentapostagma.gr, ο κ. Ομήρου υπέδειξε πως«αποτελεί χρέος όλων να στηρίξουν το Χριστιανισμό ο οποίος σήμερα υφίσταται διωγμούς για ακόμη μια φορά. Με ποιμενάρχες, όπως ο Μητροπολίτης Φιλαδελφείας, θα μπορέσουμε να αποκρούσουμε αυτή την προσπάθεια εξαφάνισης του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας από αυτά τα χώματα στα οποία έζησε, δημιούργησε και εξέπεμψε το φως του για αιώνες ο Χριστιανισμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου