Το πράσινο λαχανικό που είναι γνωστό σε όλους μας καθώς είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας και μάλιστα έχουν μεγαλώσει με αυτό πολλές γενιές Ελλήνων.
Αυτό που πρέπει να κάνετε εσείς, είναι τα μάθετε και στα παιδιά σας όχι μόνο να γνωρίζουν αλλά και να τρώτε τακτικά σπανάκι.
Για να σας δώσουμε ένα κίνητρο θα σας παρουσιάσουμε 10 λόγος που πρέπει να ξέρετε για τα οφέλη που έχει το σπανάκι στην υγεία μας.

Το σπανάκι ενισχύει το ανοσοποιητικό

Είναι αρκετά ωφέλιμο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα, καθώς είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α η οποία συμβάλει στη διατήρηση του σωστού επιπέδου λεμφοκυττάρων και είναι αυτά που προστατεύουν τον οργανισμό από μολύνσεις και ασθένειες.

Λίγες θερμίδες

Ελάχιστες μόνο θερμίδες, αφού σε 100 γραμμάρια σπανάκι περιέχονται μόνο 7 θερμίδες, καθιστώντας το την ιδανική επιλογή για υγιεινή διατροφή.
Δείτε και μία συνταγή για να φτιάξετε Σαλάτα με σπανάκι και αβοκάντο

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Το σπανάκι περιέχει μαγνήσιο που βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Κατά του καρκίνου

Στο σπανάκι περιέχονται πολλά φλαβονοειδή που βοηθούν στην πρόληψη και του καρκίνου.
Αυτά τα φυτοθρεπτικά συστατικά εξουδετερώνουν της ελεύθερες ρίζες.

Ισορροπημένη διατροφή

Τρώγοντας σπανάκι θα εμπλουτίσετε τον οργανισμό με το 20% της ημερήσιας πρόσληψης φυτικών ινών και βιταμινών Α και Κ, επίσης είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, πρωτεΐνη, ασβέστιο, βιταμίνη C και Ε, ψευδάργυρο, κάλιο και σελήνιο.

Βελτιώνει την όραση

Αυτό το εκπληκτικό πράσινο λαχανικό περιέχει αρκετά σημαντικά φυτοχημικά, συμπεριλαμβανομένης της λουτεΐνης που εμποδίζει την δημιουργία  ωχράς κηλίδας.
Ακόμα το σπανάκι περιέχει βήτα-καροτίνη που βοηθά στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καταρράκτη.

Σπανάκι για υγιές δέρμα

Λόγω της βιταμίνης Α η οποία είναι χρήσιμη για την ενυδάτωση της επιδερμίδας και επίσης βοηθά ενάντια στην ακμή, τη ψωρίαση και κατά των ρυτίδων.
Μπορείτε να το φυτέψετε στον κήπο σας με άλλα λαχανικά για να το έχετε πάντα φρέσκο: Αρακάς, παντζάρι, σπανάκι…: όλα στην ταράτσα

Για υγιή καρδιά

Το φολικό οξύ που περιέχεται στο σπανάκι είναι ένα σημαντικό στοιχείο που συμβάλει σε ένα πιο υγιές καρδιαγγειακό σύστημα.

Αναζωογονεί και δίνει ενέργεια στο σώμα

Είναι γνωστό σε όλους ότι το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο, το οποίο είναι απαραίτητο για την παραγωγή οξυγόνου στα κύτταρα.
Στα συστατικά του συγκαταλέγεται επίσης και το λιποϊκό οξύ που είναι αντιοξειδωτικό και βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων.

Έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε neoxanthin, μία ουσία που βοηθά στην καταπολέμηση των φλεγμονών, αυτός είναι ακόμα ένας λόγος αν έχετε πόνους στις αρθρώσεις που θα πρέπει να συμπεριλάβετε το σπανάκι στη διατροφή σας.
Ελπίζουμε οι λόγοι που σας αναφέραμε να ήταν αρκετοί ώστε να σας πείσουμε ότι θα πρέπει άμεσα να συμπεριλάβετε το σπανάκι στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.