ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Οδηγίες για τους προσυμπληρωμένους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Οδηγίες για τους προσυμπληρωμένους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης
Καλά, υπάρχουν ακόμα ‘’εργοδότες’’ ?
    Σε επικοινωνία με τον εργοδότη τους θα πρέπει να έλθουν οι φορολογούμενοι που διαπιστώνουν ότι οι προσυμπληρωμένοι κωδικοί για τους μισθούς και τις συντάξεις στη φορολογική τους δήλωση είναι κενοί ή τα στοιχεία που έχουν εγγραφεί σ αυτούς είναι λανθασμένα.
    Η ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος έχει ήδη ξεκινήσει και ορισμένοι φορολογούμενοι διαπιστώνουν κατά την συμπλήρωση της δήλωσής τους ότι οι συγκεκριμένοι κωδικοί είναι κενοί ή τα στοιχεία που περιέχονται σ αυτούς είναι λανθασμένα. Στην περίπτωση αυτή, επειδή οι ίδιοι δεν μπορούν να παρέμβουν στο κωδικό, ούτε και η φορολογική δήλωση μπορεί να αποσταλεί χωρίς τη συμπλήρωσή του θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες που έχει ήδη δώσει Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
    Σημειώνεται ότι η προσυμπλήρωση των κωδικών έχει γίνει με βάση τα αρχεία της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που προέκυψαν από την επεξεργασία των ηλεκτρονικά υποβληθεισών βεβαιώσεων αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών από εργοδότες και φορείς.
    Ετσι εάν ο φορολογούμενος έχει έντυπη βεβαίωση αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών και τα στοιχεία της δεν έχουν προσυμπληρωθεί στη δήλωση, θα πρέπει να κάνει τις ενέργειες τις οποίες συνιστά η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κατά τον ακόλουθο τρόπο:
           1.Να συμπληρώσει όλα τα υπόλοιπα που πρέπει να δηλώσει (όπως αυτοκίνητα δαπάνες κ.τ.λ.)
           2. Να κάνει προσωρινή αποθήκευση της δήλωσης Ε1
           3. Να επικοινωνήσει με τον εργοδότη ή τον φορέα που εξέδωσε τη βεβαίωση, προκειμένου να ενημερωθεί αν υπέβαλε το αρχείο βεβαιώσεων αποδοχών ή πότε θα τα στείλει.
    Εφόσον ο εργοδότης υποβάλλει ηλεκτρονικά τη βεβαίωση και ενημερωθούν τα αρχεία θα εμφανιστούν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία αυτής και ο φορολογούμενος θα μπορεί να συνεχίσει την υποβολή της δήλωσης Ε1.
    Εάν ο εργοδότης δεν υποβάλλει τη βεβαίωση αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών, τότε θα πρέπει να συμπληρώσει τους κωδικούς της δήλωσης που αφορούν εισοδήματα και παρακράτηση φόρου για τα οποία δεν υπάρχει ηλεκτρονική πληροφόρηση (Στην περίπτωση αυτή μπορεί να κληθεί ο φορολογούμενος να αποστείλετε στην ΔΗΛΕΔ τις σχετικές βεβαιώσεις).
    Εάν τα στοιχεία της βεβαίωσης αποδοχών ή συντάξεων ή αμοιβών σας, είναι διαφορετικά από αυτά που είναι προσυμπληρωμένα, οι ενέργειες θα πρέπει να είναι οι ακόλουθες:
           1. Να συμπληρωθούν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που πρέπει να δηλωθούν (όπως αυτοκίνητα δαπάνες κ.τ.λ.)
           2. Να γίνει προσωρινή αποθήκευση της δήλωσης Ε1
           3. Να επικοινωνήσει ο φορολογούμενος με τον εργοδότη ή φορέα και σε περίπτωση λανθασμένης υποβολής, θα πρέπει ο εργοδότης ή φορέας να υποβάλλει ηλεκτρονικά εκ νέου το αρχείο με τα σωστά στοιχεία βεβαίωσης.
    Σε διαφορετική περίπτωση, ο φορολογούμενος θα πρέπει να επικοινωνήσει με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Συναλλασσομένων της ΔΕ μέσω e-mail ή στο τηλέφωνο 15515.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου