Βήμα 1ο: Αφού πλύνετε την πετσέτα θαλάσσης ή κόψετε ένα ύφασμα σε διαστάσεις 40 x 80, διπλώστε δυο φορές τις άκρες του και γαζώστε τις με τη ραπτομηχανή. Έτσι, θα κάνετε πιο «παχύ» το συγκεκριμένο κομμάτι του υφάσματος και θα έχετε την ευκαιρία να ράψετε πάνω του τις δερμάτινες θηλιές.
Βήμα 2ο: Κόψτε τη δερμάτινη λωρίδα σε 18 μικρά κομμάτια (6cm), με το σκεπτικό ότι θα μετατραπούν στις θηλιές της αιώρας. Σημειώστε με τη βοήθεια των πινεζών σε ποια απόσταση θα ράψετε το κάθε θηλύκι, έχοντας παράλληλα στο μυαλό σας ότι πρέπει να έχουν απόσταση μεταξύ τους περίπου 4 εκατοστά.
Βήμα 3ο: Στη συνέχεια, ξεκινήστε το γάζωμα με τη βοήθεια της ραπτομηχανής. Προσπαθήστε να σχηματίσετε ένα ορθογώνιο πλαίσιο με έναν εσωτερικό σταυρό, ώστε να εξασφαλίσετε ότι η αιώρα θα αντέξει το βάρος σας. Προσοχή! Σε κάθε πλευρά του υφάσματος πρέπει να έχουν ραφτεί εννέα θηλιές.
Βήμα 4ο: Κόψτε το σχοινί σε 18 κομμάτια των 8 μέτρων και περάστε το καθένα από κάθε θηλιά. Αργότερα, δέστε κόμπο τις άκρες όλων των σχοινιών, μέχρι να σχηματιστεί μια μεγάλη θηλιά στις δυο πλευρές της αιώρας. Για μεγαλύτερη σιγουριά, τυλίξτε αρκετές φορές ένα λεπτό νήμα γύρω από τον κόμπο για να γίνει πιο σταθερός.
Βήμα 5ο: Περάστε από τη μεγάλη θηλιά ένα χοντρό σχοινί και κρεμάστε την αιώρα ανάμεσα σε δυο «δυνατούς» κορμούς δέντρων ή κολόνες.
http://www.flowmagazine.gr