Αποτέλεσμα της επίδρασης αυτής του αλατιού μπορεί να είναι η μειωμένη γονιμότητα και τα αυξημένα επίπεδα στρες μελλοντικά, σημειώνουν οι ερευνητές.
Τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξαν βασίστηκαν σε πειράματα σε ποντίκια, όμως αντίστοιχες επιδράσεις είναι πιθανό να ισχύουν και για τον άνθρωπο.
Όπως σημειώνει η ερευνήτρια Dori Pitynski από το Πανεπιστήμιο του Ουαϊόμινγκ, η διατροφή που τυπικά ακολουθούν οι πληθυσμοί των δυτικών χωρών χαρακτηρίζεται από την υπερκατανάλωση αλατιού και η τακτική αυτή μπορεί να οδηγήσει σε αρνητικές συνέπειες για την αναπαραγωγική υγεία.
Ωστόσο, οι ερευνητές σημειώνουν πως και η πολύ μικρή κατανάλωση αλατιού μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αναπαραγωγική υγεία, επίσης καθυστερώντας την έλευση της εφηβείας.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι ενήλικες πρέπει να καταναλώνουν λιγότερα από 2.000 mg νατρίου (5 γραμμάρια αλάτι) σε ημερήσια βάση.
Από την άλλη, οι γονείς πρέπει να φροντίζουν τα μικρά παιδιά να μη λαμβάνουν υπερβολικές ποσότητες νατρίου από τη διατροφή τους, κυρίως από επεξεργασμένα τρόφιμα και σνακ.