ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ο Πάνος Καμμένος τίμησε τους καταδρομείς που έπεσαν για την πατρίδα

ΠΗΓΗ : " http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



    Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο και τονΑρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη, παρέστη στο ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων καταδρομέων στο Ηρώο των Λ.Ο.Κ., στοΚαβούρι Αττικής.
    Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας απηύθυνε τον εξής χαιρετισμό:
«Σεβασμιώτατε,
    Κύριοι Εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
    Κύριοι Αρχηγοί,
    Αγαπητοί Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, καταδρομείς και Ιερολοχίτες
    Κυρίες και Κύριοι,
    Είναι ιδιαίτερη η συγκίνηση να βρεθώ μαζί σας, σε αυτή την εκδήλωση μνήμης και τιμής, σε αυτή τη συμβολική και ιδιαίτερη στιγμή της οικογένειας των Καταδρομέων. Τιμώ την παρουσία των εκπροσώπων του Κοινοβουλίου, όπως και των τοπικών αρχών του δημάρχου της περιοχής.
    Είμαστε εδώ σήμερα, για να τιμήσουμε και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας και τον εθνικό δημόσιο έπαινο σε όλους τους καταδρομείς μας, στους επίλεκτους, που κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών.
    Να τιμήσουμε αυτούς που ταύτισαν τη ζωή τους, με ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του Ελληνισμού, που ταύτισαν την ψυχή τους, με την ψυχή του ελληνισμού, που ανέστησε την Πατρίδα σε δύσκολες στιγμές.
    Βέβαια, κ. Αρχηγέ, αγαπητοί φίλοι και συγγενείς των γενναίων μας, θα πω, για άλλη μια φορά, ότι εμείς έχουμε ανάγκη περισσότερο, αυτές τις εκδηλώσεις, για να μπορέσουμε να καταλάβουμε το μέγεθος της προσφοράς, να καταλάβουμε τι τους χρωστάμε και να περάσουμε το μήνυμα στα παιδιά μας.
    Άλλωστε οι ίδιοι οι ήρωες, τα λιοντάρια αυτά, έχουν τιμηθεί από την ιστορία και έχουν τη δόξα ότι έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος.
    Έπεσαν για την πατρίδα μας, για την Ελλάδα, που δεν είναι αφηρημένο ιδανικό ή μια παρωχημένη εμμονή, που απλώς την αναφέρουμε σε επετείους ή τη θυμόμαστε σε παρελάσεις. Την Ελλάδα που πρέπει να την έχουμε όλοι, βαθιά μέσα στην καρδιά μας, την Ελλάδα που μας ενώνει. Την Ελλάδα που σήμερα δέχεται μία ιδιαίτερα μεγάλη επίθεση από αυτούς που θέλουν την Παγκοσμιοποίηση, την κατάρρευση των Εθνών-Κρατών, τη διάλυση των αξιών, την ισοπέδωση όλων.
    Στη χώρα αυτή υπάρχει παράδοση και ιστορικό βάθος. Υπάρχουν σημεία αναφοράς και μέτρα αξιών. Υπάρχουν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν, όσο εμείς έχουμε μαχητές σαν αυτούς που τιμούμε σήμερα. Όσο πατούμε αυτό το χώμα, που είναι ποτισμένο , από αίμα και ιδρώτα των αγωνιστών.
    Κυρίες και Κύριοι,
    Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, οι Καταδρομείς μας, γνωρίζουν να τιμούν τη μνήμη των γενναίων και ικανών στελεχών τους με το δέοντα έπαινο και τον προσήκοντα σεβασμό.
    Το σεβασμό που οφείλουμε να δείχνουμε σε ήρωες. Σε αυτούς που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, σε διατεταγμένη υπηρεσία.
    Σε αυτούς που ο σύντομος βίος τους, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί, μια μακρά διαδρομή ήθους και παλικαριάς.
    Και όλοι αυτοί που τιμούμε σήμερα εδώ, μας δείχνουν ποιος είναι ο δρόμος αλλά και ο τρόπος για να κάνουμε την πατρίδα μας ισχυρότερη και την κοινωνία μας καλύτερη.
    Μας θυμίζουν και μας ορίζουν την αποστολή μας.
    Είμαστε εδώ για την πατρίδα, για τον ελληνικό λαό, για το σύστημα αξιών μας. Αυτά πρέπει να φυλάμε.   Θέλουμε μια πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη. Έναν λαό όρθιο, υπερήφανο και ένα σύστημα αξιών, αυτό της πίστεως, της ψυχής, του ανατείνεσθαι. Αυτή η πατρίδα δεν γονατίζει.
    Γνωρίζετε πολύ καλά, ότι έχουν μεγάλη σημασία οι συμβολισμοί στη Δημοκρατία. Όταν κρατάς τις παραδόσεις, τιμάς τους νεκρούς σου, σέβεσαι την προσφορά και τη θυσία τους, τότε έχουμε σημεία αναφοράς που αναζωπυρώνουν τη σχέση μας με την ιστορία, και έχουμε φωτοδότες φάρους για το που πρέπει να τραβήξουμε, προς τα πού θα πάμε.
    Αυτή η σχέση με την ιστορία, η σχέση και η επαφή με τους ήρωές μας και τα κατορθώματά τους, μας επιτρέπουν να έχουμε αρμούς, να έχουμε έναν ιστό κοινωνικής και εθνικής συνοχής.
    Τιμή και δόξα, λοιπόν, σε αυτούς που δεν γύρισαν πίσω, σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους για να μην «μικρύνει» η Πατρίδα μας.
    Ευγνωμοσύνη, σε αυτούς που προσέφεραν και αναφέρομαι στα εν αποστρατεία στελέχη μας που είναι σήμερα εδώ. Από τους επίτιμους Αρχηγούς έως τους απλούς καταδρομείς και Ιερολοχίτες.
    Ευγνωμοσύνη και θαυμασμό σε αυτούς που συνεχίζουν την δοξασμένη και αξιοπρεπή αυτή πορεία.
    Δημόσιος έπαινος σε όλους όσους υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε όλους όσους έχουν αφιερώσει τη ζωή τους στην υπηρεσία της πατρίδος και στην εκτέλεση του καθήκοντος.
    Ας στρέψουμε, λοιπόν, την σκέψη μας σε όλους τους ήρωές μας, ας τους υποσχεθούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη και ισχυρότερη πατρίδα. Θα τηρήσουμε την υπόσχεσή μας.
    Αθάνατοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου