ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Τέλος τα μετρητά στη Δανία και σε λίγο σε ολόκληρη την Ευρώπη

ΠΗΓΗ : "  http://roykoymoykoy.blogspot.gr   " 



Του Gustave Rey
    Η Δανία γίνεται η πρώτη χώρα στην ΕΕ που απαγορεύει τις συναλλαγές με μετρητά. Θα επιτρέπονται οι συναλλαγές μόνο με κάρτες! Το μέτρο ψηφίστηκε απο το κοινοβούλιο της χώρας και αναμένεται να ισχύσει απο την πρώτη Ιανουαρίου του 2016. Απο αυτή την ημερομηνία οι καταστηματάρχες θα μπορούν να αρνούνται σε πελάτες τους να πληρώνουν με μετρητά. Κυρίωςβενζινάδικαεστιατόριαοδοντίατροι και εμπορικά καταστήματαπου μέχρι τώρα δέχονταν μετρητά.
    Η δικαιολογία για την επιβολή αυτού του μέτρου ήταν ότι οι έμποροι ξόδευαν μια περιουσία σε συστήματα ασφαλείας και επιτήρησης των καταστημάτων τους, όπως και ελέγχου των μετρητών ενώ έχαναν χρόνο με το να δίνουν ρέστα!
    Απο την Δανία γίνεται η αρχή. Η τάση παγκοσμίως είναι η σταδιακή κατάργηση των μετρητών.
    Κι άλλες χώρες όπως είναι η Γαλλία επέτρεψαν την χρήση κάρτας για συναλλαγές απο το πρώτο ευρώ, ενώ απο την1η Σεπτεμβρίου, για την καταπολέμηση της διαφθοράς το γαλλικό υπουργείο οικονομικών απαγορεύει τις συναλλαγές με μετρητά άνω των 1000 ευρώ.
    Απαραίτητες θα είναι οι κάρτες στις συναλλαγές και στην Ελλάδα σε λίγο για την καταπολέμηση της διαφθοράς.Επιθυμία των δανειστών είναι το ανώτατο όριο συναλλαγών με μετρητά να καθοριστεί στα 70 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου