ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

100.000 χιλιάδες ρώσοι στρατιώτες και 1500 άρματα μάχης «έβαλαν φωτιά» στην ανατολική Ρωσία

ΠΗΓΗ : "  pentapostagma    " 

Posted: 

rosoi-stratiotes
Η ρωσική διακλαδική άσκηση «Vostok-2014″ ξεκίνησε στη Ρωσία

«Πρόβα πολέμου» από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτή την στιγμή μια τεράστια πολεμική μηχανή στην ανατολική Ρωσία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού, για την διακλαδική άσκηση, που διέταξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Β.Πούτιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ΙTAR-TASS.

Στο έδαφος της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας (OIE) την Παρασκευή ξεκίνησε η μεγάλης κλίμακας ρωσική άσκηση «Vostok-2014», στην οποία συμμετέχουν περίπου 100 χιλιάδες στρατιώτες, αναφέρει η υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας.
«Η άσκηση θα περιλαμβάνει περίπου 100 χιλιάδες στρατιώτες, 1500 άρματα μάχης, ΤΟΜΠ, ΤΟΜΑ , 120 μαχητικά αεροσκάφη, ειδικό εξοπλισμό, και 70 μονάδες επιφανείας και υποβρύχια,…» ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο, σύμφωνα με το πρακτορείο ITAR-TASS .
Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο, κατά τη διαδικασία ελέγχου τέθηκαν σε ύψιστη ετοιμότητα στρατεύματα και μονάδες της ανατολικής περιφέρειας. Πολλές από τις οποίες μεταφέρθηκαν σε απόσταση περισσότερο από 4 χιλιάδες χιλιόμετρα.
Οι ασκήσεις με την επωνυμία «Vostok-2014″, θα πραγματοποιηθούν σε περισσότερες από 20 εδαφικές και θαλάσσιες περιοχές , από το Anadyr μέχρι το Βλαδιβοστόκ. Ειδικότερα, ο ρωσικός στρατός θα εκτελέσει πολεμικές αποστολές στις θαλάσσιες ακτές και τα νησιά της Σαχαλίνης, της χερσονήσου Καμτσάτκα, στις περιοχές Chukotka, και στο νότιο τμήμα της περιοχής Primorye.
«Κατά τη διάρκεια της άσκησης,» Vostok-2014 «οι στρατιωτικές μονάδες θα κινηθούν στις περιοχές τελικού προορισμού( όπως ονομάζονται στην στρατιωτική διάλεκτο τα κρίσιμα σημεία), ως μέρος της οργάνωσης της αλληλεπίδρασης μεταξύ των μονάδων, εκτελώντας πλήθος βολών, εκτοξεύσεις πυραυλικών συστημάτων, σε αέρα , έδαφος και θάλασσα.
Όπως γίνεται κατανοητό μπορεί να πρόκειται για προγραμματισμένη άσκηση, αλλά την δεδομένη χρονική στιγμή , αποτελεί ένα σαφές μήνυμα στην δύση και τις ΗΠΑ, όσον αφορά τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία. Θα λέγαμε ότι πρόκειται και για μία επίδειξη των νέων δυνατοτήτων του ρωσικού οπλοστασίου, που εφαρμόζοντας την μέθοδο της περίφημης « μασκίροβκα», αποκρύπτει τις πραγματικές δυνατότητες του.
Υπενθυμίζεται ότι δορυφόροι , επίγεια συστήματα ραντάρ και πλήθος «ατόμων», παρακολουθούν από πλευράς ΝΑΤΟ την συγκεκριμένη άσκηση , ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις.


pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου