ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη « σαρώνουν» τον ουρανό του Λονδίνου για τον τζιχαντιστή δήμιο με το όνομα Τζών

ΠΗΓΗ : "   pentapostagma,    " 

Posted: 
1411246905635_Image_galleryImage_Enterprise_News_and_Pictu
Αμερικανικά κατασκοπευτικά αεροσκάφη πετούν συνεχώς πάνω από τη Βρετανία, παρακολουθώντας  τα σήματα των ενσύρματων και ασύρματων  τηλεφώνων και των ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τον βρετανό τζιχαντιστή δήμιο με το όνομα John και όσους επικοινωνούν μαζί του, γράφει ο βρετανικός τύπος.

Τα αεροσκάφη , είναι επανδρωμένα με Βρετανούς πιλότους και μεταφέρουν πράκτορες του FBI, που είναι εξοπλισμένοι με τόσο προηγμένη τεχνολογία, που μπορεί να ανιχνεύσει τη θερμότητα που προέρχεται από το πάτημα ενός κουμπιού του πληκτρολογίου.
Μια πηγή αποκάλυψε ότι τζιχαντιστής John, έχει αποκεφαλίσει τουλάχιστον  τρείς δυτικούς ομήρους on camera ,  και ο ίδιος  προέρχεται από ένα προάστιο του  Νότιου Λονδίνου περίπου 10 μίλια από το κεντρικό Λονδίνο.
Τα σήματα και τα δεδομένα που συλλέγονται από τα κατασκοπευτικά αεροσκάφη αποστέλλονται πίσω στις ΗΠΑ για να αναλυθούν από τις ειδικές υπηρεσίες και αναλυτές, γράφει η  Sunday Express.
Μια πηγή του FBI δήλωσε στην εφημερίδα ότι, «τα ηλεκτρονική ίχνη μπορεί να μας βοηθήσουν στο να εντοπίσουμε τη θέση του βρετανικής καταγωγής δήμιου  , διότι πιστεύουμε ότι υπάρχουν συνεργάτες του στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι έχουν άμεση επικοινωνία με αυτόν».
Μια πηγή των υπηρεσιών πληροφοριών δήλωσε ότι, ο «λεπτός» εξοπλισμός ανίχνευσης επί του ειδικού αεροσκάφους έχει ξαναχρησιμοποιηθεί  με επιτυχία και στο παρελθόν,  για την ανεύρεση κωδικού του υπολογιστή ενός ύποπτου αριστερόχειρα τρομοκράτη,  λόγω της «υπογραφής της θερμότητας» του στα πλήκτρα.
Η Γερουσία των ΗΠΑ έχει επίσης προσφέρει αμοιβή ύψους  £ 6.000.000 σε όποιον παρέχει πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψη του δήμιου .
Μια ομάδα από  περισσότερους από 12 αμερικανούς  ερευνητές του FBI πέταξε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εργαζόμενοι από κοινού  με την MI5 και το τμήμα  αντι-τρομοκρατίας της Αστυνομίας του Λονδίνου, προσπαθούν να εντοπίσουν τον συγκεκριμένο  άνθρωπο.
Η πηγή είπε επίσης ότι ο «John» ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας, ακόμη και πριν μεταβεί στην Συρία, αλλά είχε θεωρηθεί ως «χαμηλού επιπέδου του τρομοκράτης».
Το αεροσκάφος τύπου  Islander είναι δύο-θέσεων, με δυνατότητα χαμηλών πτήσεων σε ένα σχετικά μεγάλο εύρος και με  ικανότητα να συλλέγει παντός είδους στοιχεία .

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk
pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου